Skocz do zawartości
  • 0

buty luftwaffe?

kribmw

Pytanie

Napisano

Witam proszę o identyfikacje butów.Wykonane ze skóry z filcową górą.Podkówki metalowe kolor ciemno wiśniowy czego dokładnie nie widać na foto.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam proszę o identyfikacje butów.Wykonane ze skóry z filcową górą.Podkówki metalowe kolor ciemno wiśniowy czego dokładnie nie widać na foto.

Napisano
Witam nie wydaje mi się żeby to było podkuwane przez szewca wygląda na to że jest to podkute w fabryce.Następną sprawą jest to że buty te wyrwałem od gościa w Oslo.Widziałem na necie wiele podobnych ale moje różnią się przede wszystkim paskami wszytymi w środku w tych co oglądałem pasek jest wszyty praktycznie po całej długości filcu a u mnie tylko kawałek co widać na foto.Proszę o opinie.
Napisano
Powojenne polskie mają inne szycie to fakt, te mają jak w niemieckich tyle że nie mają klamerki na cholewce z tyłu. Może powojenna produkcja niemiecka.
Napisano
Podkówki typowo niemieckie z okresu 2wojny więc nie wydaje mi się żeby były to zwykłe buty.Szukałem w necie i jest ich dość sporo ale powojenne są zupełnie inaczej wykonane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie