Kyrsons Napisano 9 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2014 Witam, guzik 24-25mm średnicy ciężko powiedzieć ze względu na dużą ilość rdzy, tym samym nie mam pojęcia z jakiego materiału jest wykonany :/ Co to za guzik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrsons Napisano 9 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2014 Druga strona zmasakrowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Wrzesień 2014 Share Napisano 9 Wrzesień 2014 Któryś ze wz.17? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrsons Napisano 9 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2014 Dzięki za odzew, no właśnie ciężko sprecyzować, coś jakby okres I a II wojny.. Znaleziony na podkarpaciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZetZet Napisano 9 Wrzesień 2014 Share Napisano 9 Wrzesień 2014 Pozdrawiam! Przypuszczam że jest to piękny i rzadki guzik z munduru Polskich Korpusów Wschodnich które powstały w Rosji w 1917 r. Warto guzik oczyścić i porównać z ilustracjami w literaturze. Guziki o których myślę posiadały na odwrocie sygnaturę cyrylicą KOPIKIN 1 CORT PIETROGRAD, która przy czyszczeniu może być częściowo widoczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrsons Napisano 9 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2014 ZetZet cały czas zastanawiam się jak to zrobić żeby nie uszkodzić, póki co w oliwie się moczy i po troszke czyszcze. A dokładnie wyszedł w okolicach Sanoka, także też nie mam pojęcia jak miałby tam trafić :P jak coś więcej wyjdzie to wstawie zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrsons Napisano 9 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2014 W sensie z tego guzika :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrsons Napisano 1 Październik 2014 Autor Share Napisano 1 Październik 2014 Guzik na chwile wygląda tak, udało się zeskrobać dużo tej rdzy, nawet noga pojawiła się ale nie wiem czy juz cos wyciagne z niego. Niestety druga strona bez zmian. Czy ktoś jest już w stanie powiedzieć coś o tym więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrsons Napisano 1 Październik 2014 Autor Share Napisano 1 Październik 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 3 Październik 2014 Share Napisano 3 Październik 2014 To nie jest guzik o którym piszę Zetzet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrsons Napisano 19 Listopad 2014 Autor Share Napisano 19 Listopad 2014 Podbijam prośbę o ID, nie udało mi się nic znaleźć. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrsons Napisano 5 Luty 2015 Autor Share Napisano 5 Luty 2015 Ponownie odświeżam wątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G1ml1 Napisano 5 Luty 2015 Share Napisano 5 Luty 2015 Przecież kol.ZetZet zidentyfikował ...guzik z munduru Polskich Korpusów Wschodnich które powstały w Rosji w 1917 r."http://www.buttonarium.eu/kolekcja/guzik/3699http://www.buttonarium.eu/kolekcja/guzik/3698http://www.buttonarium.eu/kolekcja/guzik/3697 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrsons Napisano 5 Luty 2015 Autor Share Napisano 5 Luty 2015 A inny kolega stwierdził że to nie to.. widzisz, szukałem na buttonarium długo i nie znalazło :) dzęki wielkie teraz widzę literki nawetKOPIE..." :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G1ml1 Napisano 5 Luty 2015 Share Napisano 5 Luty 2015 Bardzo ciekawy i rzadko spotykany guziczek, gatuluję.Kol. Einherjer miał na myśli zapewne ten guzikhttp://www.buttonarium.eu/kolekcja/guzik/5260 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 6 Luty 2015 Share Napisano 6 Luty 2015 Zgadza się.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.