Buszok Napisano 8 Wrzesień 2014 Autor Napisano 8 Wrzesień 2014 Proszę o przetłumaczenie napisu oraz z jakich lat może ta deska pochodzić? Czy była stosowana na codzień czy to tylko ozdoba?
Buszok Napisano 8 Wrzesień 2014 Autor Napisano 8 Wrzesień 2014 Proszę o przetłumaczenie napisu oraz z jakich lat może ta deska pochodzić? Czy była stosowana na codzień czy to tylko ozdoba?
ammuratow Napisano 8 Wrzesień 2014 Napisano 8 Wrzesień 2014 Cleba naszego powszedniego daj nam dzisiaj..."
Luckey13 Napisano 8 Wrzesień 2014 Napisano 8 Wrzesień 2014 Witaj, myślę, że użytkowa, mam emaliowany pojemnik na chleb z podobnym motywem, napis identyczny, jedynie kolorystyka inna, pochodzący jakoś z początku XX wieku, ale znalazłem też z lat 60' a nawet młodsze, zakładam więc, że motyw był dość długo popularny, więc w wydatowaniu nie pomogę;)
Pytanie
Buszok
Proszę o przetłumaczenie napisu oraz z jakich lat może ta deska pochodzić? Czy była stosowana na codzień czy to tylko ozdoba?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.