Thomson. Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2014 Cześć. Szukam sposobów mocowania klamer pasów do gablotki. Sama gablotka wyścielana jest materiałem. Dotychczas , aby zamocować każdą klamre wierciłem w gablotce otwory i mocowałem klamre do powierzchni za pomocą cienkich kabelków. Troche z tym się schodzi, a i każda klamra umiejscowiona jest w różnej odległości. Może znacie lepsze pomysły na umocowanie klamer do takiego podłoża? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa2 Napisano 26 Sierpień 2014 Share Napisano 26 Sierpień 2014 Może pozaginanie szpilek i zamocowanie za zaczepy ? Choć mogło by się to nie sprawdzić, bo nie każda klamra posiada zaczep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2014 Niektóre klamry tak jak sam napisałeś nie maja zaczepów , a drugim problemem jest, że zwykłe szpilki ich nie utrzymają na materiale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 26 Sierpień 2014 Share Napisano 26 Sierpień 2014 cześć wyłóż plecy gablotki styropianem min 1cm i obłóż go materiałem. ja dałem 1,5 cm i materiał przykleiłem taśmą przylepną.sam styropian daj minimalnie większy od wymiaru gabloty to wciśniesz go na siłę i plecy nie będą się odchylać. żałuję ze nie dałem grubszego bo szpilki są trochę dłuższe i trzeba wbijać pod kątem a czasami przydało by się na wprost.u mnie klamry wiszą na 3-4 szpilkach pozd marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa2 Napisano 26 Sierpień 2014 Share Napisano 26 Sierpień 2014 Honker wystarczy że przytniesz szpilki i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 27 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2014 Dzięki koledzy za rady. Postanowiłem , że kupię płytę korkową na wymiar, dopasuje do gablotki i obłoże materiałem.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.