dzava Napisano 18 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2014 Czy rozpozna ktoś tego konstruktora lotniczego z okresu II RP; w tle ogon RWD 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzava Napisano 18 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2014 Oficerowie lotnictwa. Ktoś ich rozpoznaje? lata trzydzieste (początek) ten po prawej to być może Stanisław Skarżyński, ale nie mam pewności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rwd Napisano 18 Sierpień 2014 Share Napisano 18 Sierpień 2014 Czy jesteś pewien, że na zdjęciu jest inż. lotniczy? Mi to wygląda na zdjęcie pamiątkowe z jakiejś wystawy, gdzie pokazywano RWD-5, ale moge się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzava Napisano 18 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2014 Nie mam takiej pewności - osoba udostępniająca, twierdziła że to jakiś konstruktor oprowadzający po wystawie lotniczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rwd Napisano 29 Wrzesień 2014 Share Napisano 29 Wrzesień 2014 Od znajomego dostałem taką odpowiedź:Na zdjęciu z ogonem RWD-5 osoby z teczką nie rozpoznaję. Bezpośrednio przy ogonie sugerowałbym, że to inż. Stanisław Prauss, który początkowo był związany z RWD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 1 Październik 2014 Share Napisano 1 Październik 2014 Ale jak jazda - inż. Stanisław Prauss jak inż. Stanisław Wigura – patrz foto ;)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 30 Grudzień 2014 Share Napisano 30 Grudzień 2014 Wszystkie fotografie (oprócz nr 2) zostały zrobione podczas ekspozycji samolotów, towarzyszącej II-emu Światowemu Zjazdowi Polaków z Zagranicy, który rozpoczął się 5 sierpnia 1934 r. w Warszawie.Na zdjęciu PZL P.7a.Foto: www.zszachownica.blogspot.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 30 Grudzień 2014 Share Napisano 30 Grudzień 2014 Samoloty PZL P.7a, RWD.5 SP-AJU S. Skarżyńskiego (po przeróbce na dwumiejscowy) oraz Bellanca „City of Warsaw” (którego brakuje na zdjęciach) były wystawione na szerokim chodniku vis á vis Muzeum Narodowego przy Al. 3-go Maja.Na zdjęciu: widok od strony Nowego Światu - w tle widoczne kamienice przy al. 3 Maja i położenie wystawy - zdjęcie poglądowe.Foto: www.warszawa1939.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.