Skocz do zawartości

Inżynier lotnictwa

dzava

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Oficerowie lotnictwa. Ktoś ich rozpoznaje? lata trzydzieste (początek) ten po prawej to być może Stanisław Skarżyński, ale nie mam pewności.

Napisano
Czy jesteś pewien, że na zdjęciu jest inż. lotniczy? Mi to wygląda na zdjęcie pamiątkowe z jakiejś wystawy, gdzie pokazywano RWD-5, ale moge się mylić.
Napisano
Nie mam takiej pewności - osoba udostępniająca, twierdziła że to jakiś konstruktor oprowadzający po wystawie lotniczej.
  • 1 month later...
Napisano
Od znajomego dostałem taką odpowiedź:
Na zdjęciu z ogonem RWD-5 osoby z teczką nie rozpoznaję. Bezpośrednio przy ogonie sugerowałbym, że to inż. Stanisław Prauss, który początkowo był związany z RWD.
  • 2 months later...
Napisano

Wszystkie fotografie (oprócz nr 2) zostały zrobione podczas ekspozycji samolotów, towarzyszącej II-emu Światowemu Zjazdowi Polaków z Zagranicy, który rozpoczął się 5 sierpnia 1934 r. w Warszawie.
Na zdjęciu PZL P.7a.
Foto: www.zszachownica.blogspot.com

Napisano

Samoloty PZL P.7a, RWD.5 SP-AJU S. Skarżyńskiego (po przeróbce na dwumiejscowy) oraz Bellanca „City of Warsaw” (którego brakuje na zdjęciach) były wystawione na szerokim chodniku vis á vis Muzeum Narodowego przy Al. 3-go Maja.
Na zdjęciu: widok od strony Nowego Światu - w tle widoczne kamienice przy al. 3 Maja i położenie wystawy - zdjęcie poglądowe.
Foto: www.warszawa1939.pl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie