TIX Napisano 11 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2014 bardzo proszę o id strychowcapozłacane srebro z emalią. na rewersie ręczny grawer w j. rosyjskimpozdr, TIX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dantes Napisano 11 Sierpień 2014 Share Napisano 11 Sierpień 2014 Raczej niepomoge w identyfikacji bo to nie moja działka, ale dawno nie widziałem czegoś co tak by zrobiło na mnie wrażenie. Pogratulować. Zdjęcie grawerunku mógłby komuś pomóc... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 11 Sierpień 2014 Share Napisano 11 Sierpień 2014 Współczesna kopia a nie strychowiec, święty Jerzy, dwugłowy orzeł wyglądają okropnie. Nie wygląda na coś co mogłoby mieć ponad 100 lat, rzeczy leżące na strychu też mają patynę, korodują, pokrywają się brudem itp. i wyglądają zupełnie inaczej. Ktoś Cię wpuścił w maliny lub Ty próbujesz nas wpuścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Sierpień 2014 Share Napisano 11 Sierpień 2014 Pokaż rewers. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 11 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2014 musiałem z 2 zdjeć skleić ale widać całość teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 11 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2014 i jeszcze próby... słabo widoczne ale Ag i chyba 780 odczytalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Sierpień 2014 Share Napisano 11 Sierpień 2014 Dedykacja z tego co widać 'za wzorowe strzelanie w 1908 r. dla młodszego unteroficera Simonienki z 7 Huzarskiego Pułku'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 11 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2014 a samo odznaczenie ? bo już jestem bliski poddania się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Sierpień 2014 Share Napisano 11 Sierpień 2014 Знак в память 50-летия шефства Его Императорского Высочества Великого Князя Михаила Николаевича над 7-м гусарским Белорусским полком. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 11 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2014 dziekuję serdecznie ! pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 11 Sierpień 2014 Share Napisano 11 Sierpień 2014 Za służbę i odwagę i za wzorowe strzelanie- ciut brak sensu... Za strzelania były oddzielne a nawet zegarki... I ogólnie coś nie tak z próbami i patyną srebra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Sierpień 2014 Share Napisano 11 Sierpień 2014 http://ua-ru.com/ru/images/3000-3999/3266/3266.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 11 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2014 rewers zdecydowanie różni się - nie wiem na ile ma to znaczenie - inna też jest zakrętka - ta moja miała 2 uszka ( takie jak w guzikach) i też chyba jest srebrna (podobny kolor) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 14 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2014 aaahh .. i waga się nie zgadza - moja bez nakrętki waży 58 gramów - mam wątpliwość czy ta na wyżej cytowanej stronie jest oryginałem. Jeśli chodzi o moją to mam pewność, że jest minimum 60 letnia (wiec raczej nie kopia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 14 Sierpień 2014 Share Napisano 14 Sierpień 2014 Uważam, że obie są kopiami, żadna nie sprawia wrażenia dobrej, chociaż grawerka na Twojej jest dobrze zrobiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Sierpień 2014 Share Napisano 15 Sierpień 2014 Rewersy, waga czy też zakrętki różniły się na broszkach pochodzących od różnych producentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 15 Sierpień 2014 Share Napisano 15 Sierpień 2014 i wytwórców kopii;) Ja mam również podejrzenia w stosunku do obydwóch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 15 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2014 w sumie to bym chętnie porównał z innymi zdjeciami w necie ale nigdzie nie mogę nic wygooglać ! a myslałem że w necie jest wszystko :) dziś kolejne znalezisko. Worek menniczy a w środku 10 groszówki z 1976 r :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.