donniebrasco40 Napisano 5 Sierpień 2014 Autor Napisano 5 Sierpień 2014 Witam, właśnie odebrałem nowy sprzęcik. Zastanawiam się nad kupnem taśmy maskującej samoprzylepnej w celu oklejenia sztycy, taśmy z sklepów z militariami do oklejania lornetek, lunet itp. Co sądzicie? Czy koledzy stosowali taki zabieg ?
sniper_bob Napisano 5 Sierpień 2014 Napisano 5 Sierpień 2014 po co?? aż tak maskować się nie trzebaa jak dla ochrony to co innego byle by nie przeszkadzało przy skladaniu i rozkladaniu sprzętu.... co się ma porysować to i tak się porysuje wcześniej czy później....
donniebrasco40 Napisano 5 Sierpień 2014 Autor Napisano 5 Sierpień 2014 no..nie chodziło mi o maskowanie, tylko ochronę przed porysowaniem, sprzęt to Minelab E trac, ewentualnie później przy sprzedaży będzie jak w chwili odbioru, pozdrawiam
sniper_bob Napisano 5 Sierpień 2014 Napisano 5 Sierpień 2014 jak miałem ACE250 to to co żółte obkleiłem zwykłą czarną taśmą izolacyjną i osłona na cewkę (samoróbka) a w proximie takie cosik... jeszcze coś na wyświetlacz muszę wyczarować...sztyca i tak się rysuje jak ją wsuniesz....
donniebrasco40 Napisano 5 Sierpień 2014 Autor Napisano 5 Sierpień 2014 dzięki, podsunąłeś mi dobry pomysł. Mam stare moro, żona ma maszynę do szycia, w sobotę posprzątam chatę i mi cosik uszyje :) pzdr
Seba440 Napisano 5 Sierpień 2014 Napisano 5 Sierpień 2014 Ja używam innego patentu i super się sprawdza . Zerknij na poniższy link ( TO NIE REKLAMA ). Pozdrawiam Seba http://gryfmilitaria.pl/pl/p/Tasma-maskujaca-Woodland/432
sniper_bob Napisano 5 Sierpień 2014 Napisano 5 Sierpień 2014 to moje to kawałek starego plecaka kostki
sniper_bob Napisano 5 Sierpień 2014 Napisano 5 Sierpień 2014 a ta taśma po praniu" czyszczeniu nie traci kolory? taką słyszałem opinię o tym...sorry za post pod postem... może ktoś połączy.. ;)
alex_2013 Napisano 6 Sierpień 2014 Napisano 6 Sierpień 2014 polecam taśmę maskującą helikon, świetna rzecz, zabezipecza sprzęt, nawet pinpointer pracujący w glebie bezpośrednio
cezar81 Napisano 6 Sierpień 2014 Napisano 6 Sierpień 2014 Polecam szarą taśmę klejącą, zabezpiecza nawet pinpointer pracujący w glebie bezpośrednio.Okleisz według uznania coś w ten deseń :)
donniebrasco40 Napisano 6 Sierpień 2014 Autor Napisano 6 Sierpień 2014 Cezar jesteś wielki, z tym pinpointerem dobry pomysł. Czy do kompletu z E Trackiem jest on niezbędny, w Minelabie doszedłem do wprawy - fanciki namierzałem cewką bezbłędnie, A Twój sprzęt wygląda kozacko ( bez aluzji i podtekstów hehe )
alex_2013 Napisano 6 Sierpień 2014 Napisano 6 Sierpień 2014 Widze Kolego cezar ze udostępniasz moje zdjęcie bez uprzedniego pytania o zgodę. A po drugie gdybyś mial polowe tej mądrości co upartości w szukaniu zaczepki ze mna to byłby z ciebie pozytek
tyfus Napisano 6 Sierpień 2014 Napisano 6 Sierpień 2014 a nie prościej uszyć ze starych spodni (z nogawki) pokrowiec na sztycę?chyba prostsze i wygodniejsze w użyciu.
cezar81 Napisano 6 Sierpień 2014 Napisano 6 Sierpień 2014 To nie mój wykrywacz...te kwestie mam znacznie lepiej rozwiązane.Na sztycę uszyty pokrowiec z codury (moro)na rzep maskuje można zdjąć,pinpoint osobno na pasie. (taśmę zostawiam profesjonalistą takim jak alex_2013)Nie muszę cię pytać o żadną zgodę,widzę że nie możesz przeboleć tamtej krytyki..I każdy mój post uznajesz jako zaczepkę.Wyluzuj,nie wypisuj o mojej mądrości i upartości bo pojęcia o tym nie masz człowieczku.
tyfus Napisano 6 Sierpień 2014 Napisano 6 Sierpień 2014 Panowie... kolejna wymiana uprzejmości" na Forum, zakończy się interwencją moda w celu ... wiadomo.Macie priv, to jak macie chęć - tam się spinajcie.Więcej prosić nie będę.
MarekDys Napisano 6 Sierpień 2014 Napisano 6 Sierpień 2014 No tak to już u nas jest, ze na sprzet wydajesz 1000 - 3000 pln , a szkoda wydac 50 pln na oslone na wymiar a All.. !
alex_2013 Napisano 7 Sierpień 2014 Napisano 7 Sierpień 2014 tak...komplet oslon lezy w pudelku taśmy sa bardziej praktyczne dla mnie Panie Marku.Prosze dorzucić coś w meritum wątku jakieś rozwiązania a nie wlasne przemyslenia odnośnie oszczędności..
donniebrasco40 Napisano 7 Sierpień 2014 Autor Napisano 7 Sierpień 2014 Chłopaki, do świętej anielci, to MÓJ WĄTEK nie mający za cel prowokowanie do kłótni !!!!!!E Trac w domku :) Co za radocha z otwierania pudła, zabaweczka fajna, tylko jak zobaczyłem mocowanie cewki=uszy to się przeraziłem, cieniutki to jest....Co do wątku i sporu Marek i Alex założę taśmę i ori osłonę na cewkę, pogodziłem Was ? Wątek do zamknięcia, dziękuję za sugestie
Seba440 Napisano 7 Sierpień 2014 Napisano 7 Sierpień 2014 Kolega MarekDys to chyba Pieniacz który chce ludziom dogryśc , a to forum nie do tego służy. Proponuję Panu przenieśc się na jakiś czat bo to nie pierwszy wątek gdzie Kolega coś wtrąca i nie specjalnie na temat. My tu sobie pomagamy lub próbujemy pomagac proszę Pana Panie Dys .Pozdrawiam Seba440
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.