szczepek3er Napisano 20 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2014 Witam serdecznieCzy posiadacie może informacje (historia, służba, stare zdjęcia) o wyżej wymienionym czołgu którego resztki stoją w Muzeum Orła Białego w Skarżysku-Kamiennej. Niestety z informacji na tabliczce stojącej przy podwoziu czołgu nie dowiem się niczego specjalnego na temat owego egzemplarza.Za wszelkie info z góry dzięki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad0606 Napisano 25 Lipiec 2014 Share Napisano 25 Lipiec 2014 Temat przerabiany wielokrotnie!Wystarczy, że wpiszesz w googla hasło Pantera z Nidy i masz cały wieczór czytania.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad0606 Napisano 25 Lipiec 2014 Share Napisano 25 Lipiec 2014 Odnośnie przynalezności to najprawdopodobniej 16 dywizja pancerna, najbliżej tego rejonu stacjonował 2 pułk pancerny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepek3er Napisano 29 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2014 Są zdjęcia i informacje ale praktycznie wszystkie dotyczą Pantery która trafiła do USA. Mi chodzi raczej o tą której resztki pozostają w MOB, o tej już znacznie mniej info. Dzięki za pomoc, pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Lipiec 2014 Share Napisano 31 Lipiec 2014 Też z Pz.Rgt.2... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad0606 Napisano 28 Sierpień 2014 Share Napisano 28 Sierpień 2014 Cyba wiem dlaczego nic nie dzieje się z Panterą..Myślę, że została objęta programem ochrony Natura 2000, lub jest pomnikiem przyrody i dlatego panowie z muzeum nie mogą nic zrobić. Z cała pewnością jak patrzą na to jak zarasta taki eksponat to aż ich ściska w dołku ale cóż zrobić...Można by powiedzieć Sory taki mamy klimat....:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas P Napisano 28 Sierpień 2014 Share Napisano 28 Sierpień 2014 Widzę pokrzywę i brzoza chyba w kąciku sobie wyrosła :) Hodowla mchów już była na StugIV, to teraz czas na plantacje bardziej zaawansowanych gatunków ze świata roślin. To muzeum powinno się dawno temu rozwiązać, bo niszczy eksponaty zamiast je zachowywać dla przyszłych pokoleń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Sierpień 2014 Share Napisano 29 Sierpień 2014 Pantera przechodzi samokamuflowanie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepek3er Napisano 2 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2014 Widzę, że ładnie podskoczyła ta ,,brzezina'' od mojej ostatniej wizyty tam. Ale nie jest tak najgorzej, nie narzekajmy:). Mamy przecież znakomity dostęp do kupki części z pantery pod płotkiem na drugim krańcu placu, wszystko pięknie wykoszone, piękna ekspozycja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.