Skocz do zawartości
  • 0

Panzerfaust?

Mruk

Pytanie

Napisano

Witam

Znalazłem rurę od panzerfausta, nie ma głowicy, ma kielich jak na zdjęciu przejrzałem fora ale zbaraniałem i nie wiem czy za tym jest jakiś detonator czy tylko te lotki stabilizujace i czy jest jakis ladunek prochowy, z drugiej strony tylko glebiej tez jest taka metalowa zatyczka jakby

Pozdrawiam

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mimo, że nie konserwacja to tak fosolu jakbyś chciał się bawić to poszło by z wiaderko, bo gruby nalot rdzy i się nie opłaca, wrzuć do wanienki i elektro :)
Napisano

Witam

Znalazłem rurę od panzerfausta, nie ma głowicy, ma kielich jak na zdjęciu przejrzałem fora ale zbaraniałem i nie wiem czy za tym jest jakiś detonator czy tylko te lotki stabilizujace i czy jest jakis ladunek prochowy, z drugiej strony tylko glebiej tez jest taka metalowa zatyczka jakby

Pozdrawiam

Napisano

Próbowałem zrobić fotkę tego czegoś od d.. strony ale nie dało rady, czy jest to bezpieczne i warto po to wracać?

Pozdrawiam

Napisano
https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum24/panzerfausty_copy.jpg

tutaj wygląda tak jakby detonatora nie było, ale co z ładunkiem miotającym?
Napisano
Nie ma tu materiałów niebezpiecznych. Z tyłu masz ładunek czarnego prochu w kartonowym cylindrze, z tego już zostało same błoto. Stan agonalny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie