Tropiciel_Fantow Napisano 6 Lipiec 2014 Autor Napisano 6 Lipiec 2014 Witam.Nie wiem czy był już poruszany ten temat na forum,ale pierwszy raz się spotkałem z taka łuską od Mausera która ma bicia Vf1" dotyczące stali.Nigdzie nie znalazłem szczegółowych informacji na temat z jakich metali została wyprodukowana ta łuska.Z góry dzięki.
predi888 Napisano 6 Lipiec 2014 Napisano 6 Lipiec 2014 Czyta się to mniej więcej tak:V- dostawca stali f- zakład galwanizacyjny 1-symbol stopu stali
viator01 Napisano 6 Lipiec 2014 Napisano 6 Lipiec 2014 A dokładnie:V = Eisen und Hüttenwerke - Bochumf = Mansfeld A.G. für Bergbau und Hüttenbetrieb, Abteilung Kupfer und Messingwerke ,Hettstedt/Südharz1 - skład stali, któremu odpowiada zawartość C: 0,15 - 0,22 %; Mn: 0,4 %; Si: 0,12 %; P: 0,03 %; S : 0,03
Ave Danzig Napisano 6 Lipiec 2014 Napisano 6 Lipiec 2014 http://home.scarlet.be/p.colmant/german7_92x57.htm
Tropiciel_Fantow Napisano 6 Lipiec 2014 Autor Napisano 6 Lipiec 2014 Dziękuję za informacje i link do strony z biciami Mauser których szukałem.Pozdrawiam.
Pytanie
Tropiciel_Fantow
Witam.
Nie wiem czy był już poruszany ten temat na forum,ale pierwszy raz się spotkałem z taka łuską od Mausera która ma bicia Vf1" dotyczące stali.Nigdzie nie znalazłem szczegółowych informacji na temat z jakich metali została wyprodukowana ta łuska.
Z góry dzięki.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.