MarcinP Napisano 5 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2014 Szanowni,jeżeli dobre wiatry powieją, jeszcze w tym sezonie w Muzeum Obrony Wybrzeża w Helu, powstanie mały pokoik poświęcony LWP, czyli militarnej historii Helu w latach 1945-1991.Z komentarzy w innych wątkach wiem, że jest wśród nas kilku żołnierzy, którzy służyli na Helu właśnie.Prośba - skontaktujcie się ze mną mailowo, chciałbym zebrać kilka(naście?) zdjęć żołnierzu z poboru, najlepiej z jakimś wyraźnym kontekstem helskim, i opublikować je jako ilustrację tekstów na planszach. Tekstów neutralnych politycznie, wystawa dotyczyć będzie życia codziennego" i wyposażenia, bez wielkiej polityki. Z góry dziękujęMarcinP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mors39 Napisano 6 Lipiec 2014 Share Napisano 6 Lipiec 2014 Witam,odbyłem służbę w KPW-Hel jako elektryk przy bosmanacie portu.Mam kilka zdjęć tylko muszę ich poszukać.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 6 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2014 Mail dotarł, o zdjęcia będę się przypominał, dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 9 Lipiec 2014 Share Napisano 9 Lipiec 2014 WOP-iści z posterunku WOP w Jastarni, zima, lata 60-siąte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 20 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2014 Yard, a byłbyś uprzejmy zeskanować zdjęcie? Ściana czeka - na razie wstawimy propagandowe zdjęcia LWP, ale liczę, że z czasem cała ściana zapełni się zdjęciami Helskiej historii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 20 Lipiec 2014 Share Napisano 20 Lipiec 2014 Z tymi skanami to ciężko będzie... fotki są daleko.Chłopaki z WOP-u w porcie rybackim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mors39 Napisano 27 Lipiec 2014 Share Napisano 27 Lipiec 2014 Witam,obiecane zdjęcia kilka dni temu przesłałem na Twoją pocztę.Gdyby były pytania co do zdjęć to chętnie udzielę odpowiedzi.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 28 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2014 cześć,przepraszam za milczenie, wylazłem z bunkra po paru ładnych dniach dopiero dziś,i wracam do życia... Zdjęcia dotarły, właśnie oglądam, zapewne odezwę się na maila wieczorem Dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.