Skocz do zawartości

Hel - kto służył, prośba o zdjęcia

MarcinP

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szanowni,

jeżeli dobre wiatry powieją, jeszcze w tym sezonie w Muzeum Obrony Wybrzeża w Helu, powstanie mały pokoik poświęcony LWP, czyli militarnej historii Helu w latach 1945-1991.
Z komentarzy w innych wątkach wiem, że jest wśród nas kilku żołnierzy, którzy służyli na Helu właśnie.

Prośba - skontaktujcie się ze mną mailowo, chciałbym zebrać kilka(naście?) zdjęć żołnierzu z poboru, najlepiej z jakimś wyraźnym kontekstem helskim, i opublikować je jako ilustrację tekstów na planszach. Tekstów neutralnych politycznie, wystawa dotyczyć będzie życia codziennego" i wyposażenia, bez wielkiej polityki.

Z góry dziękuję
MarcinP
Napisano
Witam,odbyłem służbę w KPW-Hel jako elektryk przy bosmanacie portu.Mam kilka zdjęć tylko muszę ich poszukać.Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Yard, a byłbyś uprzejmy zeskanować zdjęcie? Ściana czeka - na razie wstawimy propagandowe zdjęcia LWP, ale liczę, że z czasem cała ściana zapełni się zdjęciami Helskiej historii.
Napisano
Witam,obiecane zdjęcia kilka dni temu przesłałem na Twoją pocztę.Gdyby były pytania co do zdjęć to chętnie udzielę odpowiedzi.Pozdrawiam
Napisano
cześć,

przepraszam za milczenie, wylazłem z bunkra po paru ładnych dniach dopiero dziś,i wracam do życia... Zdjęcia dotarły, właśnie oglądam, zapewne odezwę się na maila wieczorem
Dzięki !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie