predi888 Napisano 30 Czerwiec 2014 Autor Napisano 30 Czerwiec 2014 Może trochę głupie pytanie ale... nie wiem co myśleć.Ustawa o broni i amucjii zabrania(?) posiadania zapalników,jak to się ma do tych wszstkich zapalników z alle ? Czyżby posiadanie zapalników bez materiału wybuchowych było już dozwolone ?
MarcinP Napisano 30 Czerwiec 2014 Napisano 30 Czerwiec 2014 UoBiA nie mówi nic na temat zapalników. Żaden akt prawny nic nie mówi na ich temat. Materiały wybuchowe i inicjujące, i owszem, ale to jest zupełnie inna ustawa. Te przedmioty z alledrogo są pozbawione materiałów inicjujących, więc w zasadzie żaden akt prawny ich nie dotyczy.
MarcinP Napisano 30 Czerwiec 2014 Napisano 30 Czerwiec 2014 Jest oczywiście jeszcze kwestia prawo a życie" -osobiście znam co najmniej dwie osoby samodzielnie demontujące i oczyszczające" zapalniki, granaty karabinowe, czy całe pociski przed wystawieniem na alle, i oczywiście naruszające w ten sposób prawo (wchodzą w posiadanie i obracają materiałem wybuchowym bez stosownych pozwoleń i koncesji), ale to temat na inną bajkę.A ja się cieszę, że ich jeszcze znam, osoby z tej kategorii odchodzą szybko, efektownie i niespodziewanie (dla nich samych przynajmniej)
vis1939 Napisano 1 Lipiec 2014 Napisano 1 Lipiec 2014 Zapalników nikt Ci nie zabroni posiadać,o ile nie zawierają spłonek zapalających,pobudzających czy inszych ścieżek prochowych...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.