predi888 Napisano 30 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2014 Może trochę głupie pytanie ale... nie wiem co myśleć.Ustawa o broni i amucjii zabrania(?) posiadania zapalników,jak to się ma do tych wszstkich zapalników z alle ? Czyżby posiadanie zapalników bez materiału wybuchowych było już dozwolone ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 30 Czerwiec 2014 Share Napisano 30 Czerwiec 2014 UoBiA nie mówi nic na temat zapalników. Żaden akt prawny nic nie mówi na ich temat. Materiały wybuchowe i inicjujące, i owszem, ale to jest zupełnie inna ustawa. Te przedmioty z alledrogo są pozbawione materiałów inicjujących, więc w zasadzie żaden akt prawny ich nie dotyczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 30 Czerwiec 2014 Share Napisano 30 Czerwiec 2014 Jest oczywiście jeszcze kwestia prawo a życie" -osobiście znam co najmniej dwie osoby samodzielnie demontujące i oczyszczające" zapalniki, granaty karabinowe, czy całe pociski przed wystawieniem na alle, i oczywiście naruszające w ten sposób prawo (wchodzą w posiadanie i obracają materiałem wybuchowym bez stosownych pozwoleń i koncesji), ale to temat na inną bajkę.A ja się cieszę, że ich jeszcze znam, osoby z tej kategorii odchodzą szybko, efektownie i niespodziewanie (dla nich samych przynajmniej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 1 Lipiec 2014 Share Napisano 1 Lipiec 2014 Zapalników nikt Ci nie zabroni posiadać,o ile nie zawierają spłonek zapalających,pobudzających czy inszych ścieżek prochowych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.