Maverick76 Napisano 30 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2014 Witam! Jestem posiadaczem takiego medalu-służb celnych III rzeszy. Medal ma otwór-czy był noszony na jakimś łańcuszku lub czymś podobnym? Znalazłem tylko jedna stronę na necie o tym medalu, ale nie ma żadnych informacji jak był używany. Dziękuję za info! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick76 Napisano 30 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2014 Druga strona-medal sygnowany numerem 7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korabkow Napisano 30 Czerwiec 2014 Share Napisano 30 Czerwiec 2014 To nie jest ściśle medal, tylko odznaka śledczej służby celnej w Generalnej Guberni.Nie wykluczone,że był mocowany na łańcuszku żeby go nie zgubić albo razem z legitymacją jak ma dzisiejsza policja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick76 Napisano 30 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2014 Dzięki Korabkow za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick76 Napisano 30 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2014 A czy ten numer 7, to numer nadania odznaki, czy jak sugeruje mój kolega na innym forum-numer posterunku celnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 1 Lipiec 2014 Share Napisano 1 Lipiec 2014 7 to numer służbowy,w rozdziale Dienstmarken 1933-45 masz opisany analogiczy identyfikator http://www.ausweismarke.de/31201.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick76 Napisano 1 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2014 Dzięki abcd za pomoc.;) A czy jest szansa zidentyfikować kto miał taki numer i w którym rejonie służył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.