Skocz do zawartości

Torremolinos - Hiszpania, playa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,
Dzień pierwszy w Hiszpanii- plaża.
Około 6e, kilka starszych Hiszpańskich monetek sprzec euro i jedno sreberko.
Na razie słabo, we Włoszech było lepiej, ale zobaczymy, może się rozkręci :-)

Napisano

Dzień 2 - około 10 e, jedna starsza moneta i srebrna pierdoła.
Eurocentów woda morska nie oszczędza :-)
Z ciekawostek- godzina ok 6.00 Latam po plaży. Na leżaku siedzi młody chłopak i widzę że obserwuje mnie, ale ignoruje to i latam sobie. W pewnym momencie gdy się już do niego zbliżyłem pyta czy mówię po hiszpańsku czy angielsku, i się zaczeło.... Wylewa mi żale, że mu się to nie podoba, bo co będzie jak znajdę pierścionek, a co ja z nim zrobię, a że to czyjaś pamiątka może być, że to dla kogoś ważne bo np. ze ślubu.. masakra. Skwitowałem to, że wg. prawa Hiszpani to co robię jest legalne, jak chce może dzwonić na policję, i z lekko szyderczym uśmiechem pożyczyłem miłego dnia,ale taka reakcja była dla mnie zaskoczeniem. Nawet w Polsce gdzie to co inne często odbierane jest negatywnie, nie spotkałem takiej reakcji, a latam już ponad 8 lat. Zawsze wszyscy bardziej zaciekawieni niż zbulwersowani :) , a Wy mieliście coś podobnego w swoich doświadczeniach poza naszymi granicami?
Tak czy siak jutro walczę dalej.

Napisano
Ha ha...to samo na Cyprze, tylko ze ja szukam w wodzie tak max.pod szyje ...ludzie sie zatrzymuja I patrza! Zwlaszcza turysci z niemiec! Albo pytaja sie ile zlota znalazlem, co niektorzy to samo mowja co Tobie, ale plaza to miejsce publiczne I nieposzukuje artefaktow tylko zagubjonych przedmjotow max.20 lat wstecz....a jesli znajde cos co wyglada na stroc ...to oczywiscie zawiadomie wladze!
Napisano
Grand?? A czym szukasz??? Radze wejsc do wody tak pod pas, na plazy z twardym dnem a zobaczysz ile znajdziesz! Najwjecej wartosciowych znajdek jest w wodzie ok 1.5m tam gdzie ludzie czesto zazyczaj plywaja..ja uzywam whitesa dual field PI niewyobrazalnie stabilny sprzet bez dyskryminacji...zasada w morzu jest ze jesli chcesz cos znalesc to kopiesz kazdy dobry i posredni sygnal....powodzenia
Napisano

Dzień 3 ( z wczoraj ) - 7 e które poszło do automatu z colą oraz dwie inne monetki : indie i 2 funty .
Ja niestety latam z minelabem 70, wiec rycie w wodzie nie dla mnie. Jednak fale są dość duże w porównaniu z Grecją więc myśle że i tak ciężko by było.

Napisano

Dzień 4 - 6.90 e i biżuteria, słaba bo słaba ale biżuteria :-)
Kriczer - czyżbyś urlopu nie dostał, że takie negatywne nastawiene ? ;)

Napisano
Hej grand21 fajnie jak byś na koniec sezonu wrzucił zdjęcie całości wyciągniętych monet,chyba nie warto ich na razie wrzucać do automatu z colą :) pozdrawiam znad Bałtyku.
Napisano
To nie snobizm:-) to samo moglbym powiedziec o was gdy widze jak w polsce chodzicie ze sprzetem!chetnie zamienilbym moja plaze na pole orne albo las w polsce:-) ....to prawda ze gdy jest fala trudno szukac, mimo tego pozdrawiam i powodzenia...
Napisano

Dzień 5 (wczoraj) - 6,70 i znowu biżuteria, tym razem krzyżyk. Jak powiedziała nażeczona - już coraz bliżej ale to nadal nie to :)

Napisano

Dzień 6 - 9.60 e i tym razem na 100% jakieś sreberko. Mocno oklejone ale na rancie widać wieniec z liści dębowych jak na 1/2 marki. Idzie na dział ID.
Cezar81- też myślałem by zostawić i zrobić foto zbiorowe, tylko co ja potem z nimi zrobie po urlopie? :( Więc na bieżąco są pożytkowane

Napisano
No to masz ewidencje ze nie wszystko wyzbierane...nawet te niektore grubsze przynajmniej 6miesiecy lezaly a o drobnych niewspomne... niezle jak na poczatek.:-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie