grand21 Napisano 14 Czerwiec 2014 Autor Napisano 14 Czerwiec 2014 Hej,Dzień pierwszy w Hiszpanii- plaża.Około 6e, kilka starszych Hiszpańskich monetek sprzec euro i jedno sreberko.Na razie słabo, we Włoszech było lepiej, ale zobaczymy, może się rozkręci :-)
grand21 Napisano 15 Czerwiec 2014 Autor Napisano 15 Czerwiec 2014 Dzień 2 - około 10 e, jedna starsza moneta i srebrna pierdoła.Eurocentów woda morska nie oszczędza :-) Z ciekawostek- godzina ok 6.00 Latam po plaży. Na leżaku siedzi młody chłopak i widzę że obserwuje mnie, ale ignoruje to i latam sobie. W pewnym momencie gdy się już do niego zbliżyłem pyta czy mówię po hiszpańsku czy angielsku, i się zaczeło.... Wylewa mi żale, że mu się to nie podoba, bo co będzie jak znajdę pierścionek, a co ja z nim zrobię, a że to czyjaś pamiątka może być, że to dla kogoś ważne bo np. ze ślubu.. masakra. Skwitowałem to, że wg. prawa Hiszpani to co robię jest legalne, jak chce może dzwonić na policję, i z lekko szyderczym uśmiechem pożyczyłem miłego dnia,ale taka reakcja była dla mnie zaskoczeniem. Nawet w Polsce gdzie to co inne często odbierane jest negatywnie, nie spotkałem takiej reakcji, a latam już ponad 8 lat. Zawsze wszyscy bardziej zaciekawieni niż zbulwersowani :) , a Wy mieliście coś podobnego w swoich doświadczeniach poza naszymi granicami?Tak czy siak jutro walczę dalej.
treasure Napisano 16 Czerwiec 2014 Napisano 16 Czerwiec 2014 Ha ha...to samo na Cyprze, tylko ze ja szukam w wodzie tak max.pod szyje ...ludzie sie zatrzymuja I patrza! Zwlaszcza turysci z niemiec! Albo pytaja sie ile zlota znalazlem, co niektorzy to samo mowja co Tobie, ale plaza to miejsce publiczne I nieposzukuje artefaktow tylko zagubjonych przedmjotow max.20 lat wstecz....a jesli znajde cos co wyglada na stroc ...to oczywiscie zawiadomie wladze!
treasure Napisano 16 Czerwiec 2014 Napisano 16 Czerwiec 2014 Grand?? A czym szukasz??? Radze wejsc do wody tak pod pas, na plazy z twardym dnem a zobaczysz ile znajdziesz! Najwjecej wartosciowych znajdek jest w wodzie ok 1.5m tam gdzie ludzie czesto zazyczaj plywaja..ja uzywam whitesa dual field PI niewyobrazalnie stabilny sprzet bez dyskryminacji...zasada w morzu jest ze jesli chcesz cos znalesc to kopiesz kazdy dobry i posredni sygnal....powodzenia
grand21 Napisano 17 Czerwiec 2014 Autor Napisano 17 Czerwiec 2014 Dzień 3 ( z wczoraj ) - 7 e które poszło do automatu z colą oraz dwie inne monetki : indie i 2 funty .Ja niestety latam z minelabem 70, wiec rycie w wodzie nie dla mnie. Jednak fale są dość duże w porównaniu z Grecją więc myśle że i tak ciężko by było.
Kriczer Napisano 17 Czerwiec 2014 Napisano 17 Czerwiec 2014 załóżcie sobie temacik moje wakacje-czyli gdzie byłem co widziałem" bo snobizm tutaj się szerzy :)
grand21 Napisano 17 Czerwiec 2014 Autor Napisano 17 Czerwiec 2014 Dzień 4 - 6.90 e i biżuteria, słaba bo słaba ale biżuteria :-) Kriczer - czyżbyś urlopu nie dostał, że takie negatywne nastawiene ? ;)
cezar81 Napisano 17 Czerwiec 2014 Napisano 17 Czerwiec 2014 Hej grand21 fajnie jak byś na koniec sezonu wrzucił zdjęcie całości wyciągniętych monet,chyba nie warto ich na razie wrzucać do automatu z colą :) pozdrawiam znad Bałtyku.
treasure Napisano 17 Czerwiec 2014 Napisano 17 Czerwiec 2014 To nie snobizm:-) to samo moglbym powiedziec o was gdy widze jak w polsce chodzicie ze sprzetem!chetnie zamienilbym moja plaze na pole orne albo las w polsce:-) ....to prawda ze gdy jest fala trudno szukac, mimo tego pozdrawiam i powodzenia...
grand21 Napisano 19 Czerwiec 2014 Autor Napisano 19 Czerwiec 2014 Dzień 5 (wczoraj) - 6,70 i znowu biżuteria, tym razem krzyżyk. Jak powiedziała nażeczona - już coraz bliżej ale to nadal nie to :)
grand21 Napisano 19 Czerwiec 2014 Autor Napisano 19 Czerwiec 2014 Dzień 6 - 9.60 e i tym razem na 100% jakieś sreberko. Mocno oklejone ale na rancie widać wieniec z liści dębowych jak na 1/2 marki. Idzie na dział ID.Cezar81- też myślałem by zostawić i zrobić foto zbiorowe, tylko co ja potem z nimi zrobie po urlopie? :( Więc na bieżąco są pożytkowane
treasure Napisano 20 Czerwiec 2014 Napisano 20 Czerwiec 2014 No to masz ewidencje ze nie wszystko wyzbierane...nawet te niektore grubsze przynajmniej 6miesiecy lezaly a o drobnych niewspomne... niezle jak na poczatek.:-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.