skolcio Napisano 11 Czerwiec 2014 Autor Napisano 11 Czerwiec 2014 Witam, proszę o poradę jak zakonserwować polską maskę RSC. Jest to komplet wraz z puszką prawdopodobnie ze strychu. Z puszka sobie poradzę jednak nie wiem jak się zabrać za maskę. Jest bardzo twarda i trzeszczy przy dotknięciu. Jest na to jakiś sposób czy nic nie robić i zostawić jak jest?
MilKam88 Napisano 13 Czerwiec 2014 Napisano 13 Czerwiec 2014 Witam,słyszałem o eksperymentach z gliceryną, aczkolwiek na twoim miejscu bym się nie bawił i zostawił tak jak jest(ten typ tak ma). Ogólnie puszka i maska wyglądają ładnie. Ja bym stawiał w takim stanie na półkę.Pozdrawiam.
skolcio Napisano 13 Czerwiec 2014 Autor Napisano 13 Czerwiec 2014 No ok to maska zostaje jak jest. Puszkę doczyściłem z brudu, paski umyłem, ogniska korozji zrobione fosolem i na to wszystko konserwacja WD-40. Teraz czeka na miejsce w gablocie w naszym schronie. :)
kacper28 Napisano 2 Maj 2018 Napisano 2 Maj 2018 Jak maska jest twarda to polecam spray na zmiekczenie gumowych uszczelek, u mnie pomoglo na gume jak i na material maski. Jak dalej nie poomoaga to goraca kapiel maski powinna pomoc ;)
Hebda Napisano 2 Maj 2018 Napisano 2 Maj 2018 Kazdy stary watek zamierzasz odswiezac piszac o psikadle na gumowe uszczelki?Bez przesady...
kacper28 Napisano 2 Maj 2018 Napisano 2 Maj 2018 Hebda - mialem zamiar pomoc,niektorzy nie przegladaja innych watkow. Jezli w jakis sposob Ci to przeszkadza to przepraszam, ale mam nadzieje ze zrozumiesz oco mi chodzilo.
Cyrograf15 Napisano 2 Maj 2018 Napisano 2 Maj 2018 Idzie o nabicie ilości postów. Moderatorów to denerwuje i skutkuje ostrzeżeniem, w razie braku zrozumienia kartką, do bana włącznie.Wojtek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.