Skocz do zawartości
  • 0

Jakieś łuski i blaszki

kulpiotr

Pytanie

Napisano

Hej. Pierwszy raz chodziłem z wykrywaczem będąc u rodziny na Helu. Tak wiem, że Hel to miejsce o nieciekawej reputacji ale to był pierwszy raz, nie mogłem nie spróbować. Znalazłem coś takiego. I mam do was pytanie. Te łuski i blaszki to coś ciekawego, czy może jakieś pozostałości po inscenizacjach? Co z nimi zrobić, zanieść gdzieś czy sobie zostawić?

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mesko i to partia filmowych" - mieszanina prochu bezdymnego,jakiegoś świństwa i sproszkowanego amelinium". Mały błysk, duży huk, kupa dymu i syfi jak cholera (co zresztą widać na łuskach).
Przyznaj się, między działobitniami Schlezwiga chodziłeś? I tak trochę w stronę morza (tam jest sporo łusek do kałacha pamiątka po LWP")
Napisano

Hej. Pierwszy raz chodziłem z wykrywaczem będąc u rodziny na Helu. Tak wiem, że Hel to miejsce o nieciekawej reputacji ale to był pierwszy raz, nie mogłem nie spróbować. Znalazłem coś takiego. I mam do was pytanie. Te łuski i blaszki to coś ciekawego, czy może jakieś pozostałości po inscenizacjach? Co z nimi zrobić, zanieść gdzieś czy sobie zostawić?

Napisano
Czemu nieciekawej reputacji ? Wręcz przeciwnie :D tereny są urodzajne, a fanty dobrze zakonserwowane.

Łuski owszem z inscenizacji, ślepaki do 7,62x54R Mosin, pewnie naszej produkcji MESKO, w mosiądzu były od 1996. Jest i ślepy 7,62x39 do kałacha, też powojenny ma się rozumieć.
Fanty nie mają jakiejś wartości historycznej, mogą mieć jedynie dla ciebie jako moje pierwsze trafienie". Oczyść sobie kilka, resztę nie czyść i na półkę. Po paru latach będzie miło przypomnieć o pierwszym wypadzie.

A tak po za tym to proponuję trochę poczytać w temacie poszukiwań, pooglądać galerię trafień forumowiczy itp. bo to pytanie zanieść gdzieś" świadczy o zerowym pojęciu czym się w ogóle zajmujesz ;)

Powodzenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie