bellial Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 Powoli zblizaja sie wybory parlamentarne I to jest jedyny moment aby cos wywalczyc.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benybenassi Napisano 9 Lipiec 2014 Share Napisano 9 Lipiec 2014 jestem z tej okolicy i wiem jak było na prawdę sam miałem nalot na mieszkanie a to tylko dla tego że zgłosiłem leżące w lesie parę metrów od drogi dwa pociski moździerzowe,znalezisko zgłosiłem do straży gminnej i na policję po czym przyjechali saperzy i zabrali owe pociski a ja zamiast podziękowania za dobrą postawę dostałem nakaz z prokuratury na przeszukanie mojego domu samochodu i samego siebie w celu wydania wcześniej wspomnianych moździerzy. nigdy nie miałem takich rzeczy w domu i mimo że nic nie znaleźli to na policję mnie zabrano w celu przesłuchania i tam się dowiedziałem że ja i kilku innych ludzi których w ogóle nie znam szukamy takich pocisków i je zabieramy do domu a dla nie poznaki dwa zgłosiliśmy. Ot wdzięczność za to że prawdopodobnie uratowałem nie jedno ludzkie życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Lipiec 2014 Share Napisano 9 Lipiec 2014 Dlatego lepiej nie wychylać się i nie zgłaszać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGnez Napisano 28 Sierpień 2014 Share Napisano 28 Sierpień 2014 Czołem ten 26 latek o którym piszą to ja. Nie spodziewałem się, że nawet na odkrywcy będą o nas pisać. Odpowiadam na wasze pytania:To są zdjęcia z części mojej kolekcji, z tego co jest na zdjęciu zabrali 2 niestety całe pociski od lugera, które widać na zdjęciu. Skorupę F1, która jest pusta w środku (choć stwierdzili, że tam w środku jest jakiś proszek a to z wyniku utlenienia, bo czyszczę rdzę z takich przedmiotów wrzucając go do elektrolitu) sprengkapsel, w którym też nic nie ma i skorupę moździerza niemieckiego oraz kilkanaście sztuk łusek z lugera ale bez zbitych spłonek. Do tego zabrali mi telefon, komputer i wykrywkę (plus 2 inne). Wczoraj po ok. 3 miesiącach dostałem zawiadomienie, że rzeczy zostały wysłane na ekspertyzę do Katowic (brawo po 3 miesiącach...). I czekamy co będzie dalej. Jak macie jakieś pytania co do tego zajścia to pytajcie bo akcja była jakby mieliśmy szykować zamach na prezydenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny bocian Napisano 28 Sierpień 2014 Share Napisano 28 Sierpień 2014 dwa naboje ...6 m-cy w zawiasach na 2 lata i grzywne masz juz zapewnione . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioAT Napisano 28 Sierpień 2014 Share Napisano 28 Sierpień 2014 Witam!@Ta prokuratura to wściekłe stalinowskie psy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobow99 Napisano 28 Sierpień 2014 Share Napisano 28 Sierpień 2014 wstyd i hańba tak traktować pasjonatów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 29 Sierpień 2014 Share Napisano 29 Sierpień 2014 kolego MaGnez pamiętaj jedno jeżeli te naboje do lugera były z ziemi" lub z innego miejsca o niekorzystnych właściwościach do przechowywania to już nie jest to amunicja, proch , spłonka pod wpływem wilgoci oraz innych czynników tracą swoje właściwości balistyczne i już nie podlegają pod ustawę... inna sprawa jeżeli te naboje leżały od czasów wojny na strychu lun gdzieś w suchym miejscu wtedy mogą być w pełni sprawne to jest tak samo jak z np. benzyną lub wódką jeżeli zakopiemy to na kilkadziesiąt lat to pod wpływem czasu i środowiska w jakim się znajdują stracą swoje właściwości pierwotne podobnie jest z amunicją. Jakie parametry powinien mieć proch aby był sprawny reguluję Polska norma a nasi biegli sądowi w większości nie mają wiedzy i możliwości przeprowadzenia takiego badania ...pozdrawiamM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGnez Napisano 29 Sierpień 2014 Share Napisano 29 Sierpień 2014 Wszystko było z ziemi wyjęte. A to, że jest to opisane w tylu różnych gazetach to złamanie słowa przez niebieskich, bo jak mówili oni igdzie tego nie puszczą". Tak samo te zdjęcia nie miały się ukazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 29 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2014 ...złamanie słowa przez niebieskich..." - kolega ile ma lat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 30 Sierpień 2014 Share Napisano 30 Sierpień 2014 No nieprzyjemna sprawa, ale ja mam pytanie merytoryczne: gdzie jest ta pokaźna kolekcja broni i amunicji" , bo ja tu nic pokaznego" nie widze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.