Jabol1944 Posted June 3, 2014 Author Posted June 3, 2014 Witam!Wiem że temat kół motocyklowych jest zazwyczaj trudny do rozwiązania ale ja już się poddałem po przeszukaniu kilkunastu przedwojennych znanych modeli i nic. Może komuś tutaj coś przyjdzie do głowy. Felga 19, 36 szprych.
derkb Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 w googlach wpisz shl m04 (Mzero4) lub koło (tył) m04 kieleckie, póżniejsze koła tzw. warszawskie nie miały tych wywinięć na bębnie z nitami, były spawanetwoje kolo jest uszkodzone-wybrakowane tzn. beben hamulcowy pod szczeki hamulcowe jest zbyt płytki (chyba obciety - nie pamietam konstr. tego bebna - może cześc zewnetrzna jest na wcisk dokładana) a wiec bęben obcięty" a na zewnątrz tego bębna powinna być zębatka na łańcuch napędowy
derkb Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 nie jest to rzadka wersja, ale bardziej poszukiwana, shl były produkowane w Kielcach, po czym w trakcie produkcji modelu M04 przeniesiono tę produkcję do Warszawy do WFM i tam stopniowo zastepowano-upraszczano niektóre elementy tego motocykla, głównie nitowane jak rama tylne koło zastępowano spawaniem, w Warszawie jeszcze produkowano pod marką shl model M05 (memblematy na baku), po czym od modelu m06 wprowadzono marke WFM
derkb Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 http://www.polskiemotocykle.mik.pl/m04-zaw.htmlna dole tej strony, w przedostatnim rzedzie drugie zdj kliknij
derkb Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 z linku wyżej, autor strony źle podaje w opise liczbe szprych 31- powinno być 36, a tu link do odkrywcy - tak powinno wyglądac twoje koło z bębnem i zębatkąhttp://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=663607
Jabol1944 Posted June 3, 2014 Author Posted June 3, 2014 Witam!Wiem że temat kół motocyklowych jest zazwyczaj trudny do rozwiązania ale ja już się poddałem po przeszukaniu kilkunastu przedwojennych znanych modeli i nic. Może komuś tutaj coś przyjdzie do głowy. Felga 19, 36 szprych.
Question
Jabol1944
Witam!
Wiem że temat kół motocyklowych jest zazwyczaj trudny do rozwiązania ale ja już się poddałem po przeszukaniu kilkunastu przedwojennych znanych modeli i nic.
Może komuś tutaj coś przyjdzie do głowy.
Felga 19, 36 szprych.
11 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.