Jacek Dąbrowski Napisano 2 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Nie ma działu humor więc dam tu. Na fejsie na stronie zacnego muzeum z Przeźmierowa znalazłem taki komentarz do art o wyprzedaży kolekcji Ś.P. Pana L.Sprawa dotyczy wyprzedaży eksponatów i opis dotyczący Pz IV z Syrii cytata : iemiecki Panzerkampfwagen IV, który po II Wojnie Światowej trafił do Syrii i został zdobyty przez wojsko Izraela podczas Wojny Sześciodniowej w 1967 roku, eksperci wyceniają go na 2,4-2,6 mln USD.Proszę! A 'ekspert' wycenił StuG IV na 1 mln Euro...Ciekawe ile chcieliby za Panterę z Czarnej Nidy?? 10 mln USD?? " i cytata do opisu : Muzeum Eksploracji Państwo polskie, po ponad 5 latach starań pana Piotra Lewandowskiego, podjęło kroki w tym kierunku."Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Czerwiec 2014 Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Wróci do Polski na własnych gąsienicach...A może by ją do Nidy znów wepchnąć? Taka rekonstrukcja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 2 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Bjar myśl pozytywnie. Po powrocie Pantery będzie dym z MWP o tego esdeka bez tylnej zabudowy co to poszedł do faterlandu w zamian za instalacje elektryczną. A i kilka polskich hut beknie za przetopienie zabytków. A moze nawet złapią złomiarza z Górowa?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Czerwiec 2014 Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Ciekawe czy chłopi na wioskach będą mieli ciepło za rozkręcanie i utylizację szwabskich złomów w 1945tym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 2 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2014 No ba. Mieńce rykoszetem dostaną po dupie za topienie złomów w polskich rzekach i jeziorach a ruskie dostaną po dypie za niszczenie zabytków .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 2 Czerwiec 2014 Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Humor, humorem, ale to tekst:- przepisany z wiadomości od Pulsu Biznesuhttp://www.odkrywca.pl/kolekcja-czolgow-wystawiona-na-sprzedaz-,732130.html#732130lub - PBiznesu przepisał ze strony Muzeum, ale w to mi się nie chce wierzyć :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 2 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Yetti , Ty uważaj. Sprawdź lepiej piwnicę czy tam jakaś mutra mienieckiego pochodzenia gdzieś w kącie nie leży.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 2 Czerwiec 2014 Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Skąd wiesz?Właśnie uzbierałem w ramach porządków i remontu chałupy parę ton złomu... I już chciałem wywieźć* do skupu, ale teraz się boję... Bo w w znakomitej większość wraża germańska stal, choć wafek nie ma nabitych...* parę fajnych zestawów Lego mam a oku"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.