theurge Napisano 29 Maj 2014 Autor Napisano 29 Maj 2014 proszę o id, bo już drugi raz się z czymś takim spotkałem. Tabliczki są solidnie wykonane (odlew),nie mają śladów po mocowaniu - przypuszczam, że mogły być wsuwane w jakąś ramkę.
theurge Napisano 29 Maj 2014 Autor Napisano 29 Maj 2014 proszę o id, bo już drugi raz się z czymś takim spotkałem. Tabliczki są solidnie wykonane (odlew),nie mają śladów po mocowaniu - przypuszczam, że mogły być wsuwane w jakąś ramkę.
MrV Napisano 29 Maj 2014 Napisano 29 Maj 2014 Ja mogę dodać tylko tyle, że czcionka niezwykle podobna do austro-węgierskiej z początku XX wieku.
delmak Napisano 30 Maj 2014 Napisano 30 Maj 2014 to nie są numery mieszkań . Widziałem kiedyś w starym domu numery oprawione w ramki wysoko na zdobionej futrynie / wysokość mieszkań ok 4,5 m
kindzal Napisano 30 Maj 2014 Napisano 30 Maj 2014 Tabliczki z numerami pokojow, z drzwi w jakims urzedzie lub hotelu (niemieckie przedwojenne oczywiscie).
Pytanie
theurge
proszę o id, bo już drugi raz się z czymś takim spotkałem. Tabliczki są solidnie wykonane (odlew),nie mają śladów po mocowaniu - przypuszczam, że mogły być wsuwane w jakąś ramkę.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.