outsider Napisano 12 Maj 2014 Autor Napisano 12 Maj 2014 Na znanym portalu aukcyjnym pojawił się White's XLT z sondą Eclipse , która dedykowana jest między innymi do DFX-a i MXT. W opisie aukcji napisano ,że wykrywacz działa. Co znawcy tematu sądzą o poprawności działania takiego zestawu?
VanWorden Napisano 12 Maj 2014 Napisano 12 Maj 2014 XLT Eclipse 950 to standardowa cewka tego wykrywacza, ale nie jest to ta sama cewka co w V3/DFX/MXT z racji na częstotliwość pracy. Jeśli w zestawie jest ta druga to taki zestaw nie ma prawa działać. Możesz podać link do aukcji?PozdrawiamVW
VanWorden Napisano 12 Maj 2014 Napisano 12 Maj 2014 PS - Może jednak chodzi np. o Blue Max? Link poprosimy :)
outsider Napisano 12 Maj 2014 Autor Napisano 12 Maj 2014 Eclipse standardową cewką do XLT? Coś mnie chyba ominęło.http://allegro.pl/wykrywacz-metalu-metali-white-s-xlt-i4221798476.html
outsider Napisano 12 Maj 2014 Autor Napisano 12 Maj 2014 Byłem posiadaczem MXT , teraz mam Eagle Spectrum. Z pierwszym współpracowała seria Eclipse , natomiast z drugim seria Blue Max
VanWorden Napisano 14 Maj 2014 Napisano 14 Maj 2014 Faktycznie na fotce (sądząc po naklejce) jest cewka od MXT/DFX, która NIE ma prawa działać z XLT. PozdrawiamVW
outsider Napisano 14 Maj 2014 Autor Napisano 14 Maj 2014 Wielkie dzięki za odpowiedź , choć z drugiej strony miałem małą nadzieję , że się mylę i jest jakiś cudowny sposób by taki zestaw działał -sprzedający napisał , że działa podobnie jak jego drugi XLT (który w takim razie chyba jest zepsuty). Pozdrawiam.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 15 Maj 2014 Napisano 15 Maj 2014 Wbrew pozorom taki zestaw ma szanse działać". Może się stroić i nawet coś tam wykrywać. Ale będzie to niezmiernie dalekie od normalnego działania XLT. Coś jakby ktoś użył denka od szklanki jako obiektywu fotograficznego - mniej więcej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.