Jaro5 Napisano 25 Marzec 2004 Autor Share Napisano 25 Marzec 2004 Witam.Niedawno znalazłem taką oto odznakę.Może wiecie coś na jej temat ??Średnica 20 mmZa wszelkie sugestie z góry dziękujęPozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack61 Napisano 29 Marzec 2004 Share Napisano 29 Marzec 2004 Jaro czy ten rzolnierz zaslabl i znalazles przy nim ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcj Napisano 30 Marzec 2004 Share Napisano 30 Marzec 2004 Faktycznie mieliście rację. Swoją drogą ciekawe te Fińskie odznaki. Fajna stronka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Marzec 2004 Share Napisano 30 Marzec 2004 przyznam, ze BARDZO zaintrygowalo mnie stwierdzenie jaro5 - Ta akurat była znaleziona przy zołnierzu". Kojarzy mi sie jednoznacznie, ale to moze ja naczytalem sie za duzo watku o allegro, ekshumacjach ograbianiu zwlok itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 30 Marzec 2004 Share Napisano 30 Marzec 2004 laik - masz racje, za duzo sie naczytales o ograbianu zwlok, ekschymacjach itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Marzec 2004 Share Napisano 30 Marzec 2004 frozzer, a moze Ty mi wyjasnisz w takim razie jak mozna znalezc odznake drugowojenna PRZY zolnierzu? zakladam ze jaro5 nie napada na kombatantow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin70 Napisano 30 Marzec 2004 Share Napisano 30 Marzec 2004 http://www.tjelvar.se/finland/frontbadges2.htmZobacz, na tej stronce. Jest to odznaczenie wojskowe ( znaczek).Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcj Napisano 26 Marzec 2004 Share Napisano 26 Marzec 2004 :) A dlaczego musi mieć od razu związek z WH?? To pewnie zwykła odznaka turystyczna. Szczególnie biorąc pod uwagę postać na znaczku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro5 Napisano 26 Marzec 2004 Autor Share Napisano 26 Marzec 2004 Ta akurat była znaleziona przy zołnierzuPozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 30 Marzec 2004 Share Napisano 30 Marzec 2004 i co w tym takiego dziwnego? jak znajdujesz zolnierza na pobojowisku wszystko przynim zostawiasz zeby dalej gnilo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 odpowiedz brzmi TAK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwro Napisano 29 Marzec 2004 Share Napisano 29 Marzec 2004 Może za dużo oglądam fimów wojennych ale dla mnie postać na znaczku wygląda na ubraną w mundur i furażerkę :)Więc jeśli nie WH to armia fińska :))pozdrmarwro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro5 Napisano 25 Marzec 2004 Autor Share Napisano 25 Marzec 2004 Witam.Niedawno znalazłem taką oto odznakę.Może wiecie coś na jej temat ??Średnica 20 mmZa wszelkie sugestie z góry dziękujęPozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 25 Marzec 2004 Share Napisano 25 Marzec 2004 Miejsce w Karelii, wrzuć w Google to będziesz miał duuuuużo podpowiedzipzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro5 Napisano 25 Marzec 2004 Autor Share Napisano 25 Marzec 2004 Dzieki, też kombinowałem w stronę" FinlandiiPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwro Napisano 25 Marzec 2004 Share Napisano 25 Marzec 2004 Alakurtti to miasto niegdyś fińskie obecnie w Rosji o ile sie nie mylę. Mysle że Twój znaczek ma związek z oddziałami Wehrmachtu stacjonującymi w tym mieście oraz walkami za kołem polarnym. Ale to tylko moje sugestie!pozdrmarwro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Jaro5
Witam.
Niedawno znalazłem taką oto odznakę.
Może wiecie coś na jej temat ??
Średnica 20 mm
Za wszelkie sugestie z góry dziękuję
Pozdr
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.