witam wszystkich u znajomego natknąłem się na dziwny przedmiot coś w rodzaju talerza z wojownikiem na środku i napisami których nie jestem w stanie przetłumaczyć i odkodować prośba o jakieś info na temat tego przedmiotu jeśli chodzi o napis to sam do końca nie wiem jak to odczytać ale wygląda to mniej więcej tak: SWLADISLAID dziwne 8 bo z lekkim brzuszkiem z lewej strony, I dziwne 0 podobne do 8, IVIDV teraz albo odwrócone D brzuszkiem w lewo albo za mocno wykute C zamykające się po prawej stronie, IS znów dziwne O podobne do 8, P znów dziwne O, L i jeszcze jedno dziwne O podsumowując: SWLADISLAID8IθIVIDVCISθPθLθ a nizej jeszcze kilka fotek ale mam problem z idealnym zdjęciem bo talerz jest strasznie zardzewiały jeszcze kilka wskazówek postać oraz litery na talerzu są wytłoczone pozostała część jest ukształtowana prawdopodobnie metodą kucia postać ma na głowie jakiś pióropusz chyba _\\|/_ tylko tych kresek jest więcej a konkretnie 9 w prawej ręce trzyma włócznię z jakąś wstęgą" przy grocie w lewej chyba tarcza
Pytanie
gregory2224
witam wszystkich
u znajomego natknąłem się na dziwny przedmiot coś w rodzaju talerza z wojownikiem na środku i napisami których nie jestem w stanie przetłumaczyć i odkodować
prośba o jakieś info na temat tego przedmiotu
jeśli chodzi o napis to sam do końca nie wiem jak to odczytać ale wygląda to mniej więcej tak:
SWLADISLAID dziwne 8 bo z lekkim brzuszkiem z lewej strony, I dziwne 0 podobne do 8, IVIDV teraz albo odwrócone D brzuszkiem w lewo albo za mocno wykute C zamykające się po prawej stronie, IS znów dziwne O podobne do 8, P znów dziwne O, L i jeszcze jedno dziwne O
podsumowując: SWLADISLAID8IθIVIDVCISθPθLθ
a nizej jeszcze kilka fotek ale mam problem z idealnym zdjęciem bo talerz jest strasznie zardzewiały
jeszcze kilka wskazówek
postać oraz litery na talerzu są wytłoczone
pozostała część jest ukształtowana prawdopodobnie metodą kucia
postać ma na głowie jakiś pióropusz chyba _\\|/_ tylko tych kresek jest więcej a konkretnie 9
w prawej ręce trzyma włócznię z jakąś wstęgą" przy grocie
w lewej chyba tarcza
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.