RBSSN Napisano 27 Kwiecień 2014 Autor Napisano 27 Kwiecień 2014 czy ktos pomoze mi rozszyfrowac dokladenie ten niesmiertelnik Friedrich Kulschewski 18.4.98. Lasken Kr.Lyck FB. 6.G.J.R. 6 Komp 330
viator01 Napisano 27 Kwiecień 2014 Napisano 27 Kwiecień 2014 Fotka by na pewno pomogła, bo mam wątpliwości co do ostatnich danychNa razie wiem na pewno, że chodzi o Friedricha Kulschewskiego urodzonego 18 kwietnia 1898 roku, miejscowość Laski Małe, gm. Stare Juchy (Lasken, Kr. Lyck)Jest na liście poległych na tablicy poległych w tamtejszym kościelehttp://www.rowery.olsztyn.pl/wiki/miejsca/1914/warminsko-mazurskie/stare_juchyJeśli chodzi o jednostkę, to może to być Ersatz Bataillon 6. (batalion zapasowy) - czyli EB a nie FB.J.R. oznacza Infanterie Regiment (pułk piechoty), czy na pewno jest tam G?
viator01 Napisano 27 Kwiecień 2014 Napisano 27 Kwiecień 2014 Przepraszam, ale nie dokończyłem tylko jakimś cudem kliknąłemWracając:E.B. 6 G.J.R. 6 Komp oznacza najprawdopodobniej Ersatz Bataillon 6. Garde-Infanterie-Regiment 6 kompania
RBSSN Napisano 27 Kwiecień 2014 Autor Napisano 27 Kwiecień 2014 nie jestem pewny co do tego F a G jest napewno i tam jest raczej j dlugie a wiesz kolego co to za jednostka byla i miejsce znalezienia to lotnisko w elku . Dzieki za pomoc
Pytanie
RBSSN
Friedrich Kulschewski 18.4.98. Lasken Kr.Lyck FB. 6.G.J.R. 6 Komp 330
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.