Skocz do zawartości
  • 0

Licznyj znak

hakoff

Pytanie

Cześć, pugoviza jest bezradna, ale może ktoś pomoże. Wszystko wskazuje, że jakiś garnizon, ale nie mam pomysłu. Pierwszego słowa jestem pewien tak na 80%, zwłaszcza 3cia i 4ta litera są niewyraźne. Zdjęcie raczej niewiele by pomogło, bo liczny jest na blaszce cynkowej i jego stan jest b.słaby. Dziękuję z góry za pomoc.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, pugoviza jest bezradna, ale może ktoś pomoże. Wszystko wskazuje, że jakiś garnizon, ale nie mam pomysłu. Pierwszego słowa jestem pewien tak na 80%, zwłaszcza 3cia i 4ta litera są niewyraźne. Zdjęcie raczej niewiele by pomogło, bo liczny jest na blaszce cynkowej i jego stan jest b.słaby. Dziękuję z góry za pomoc.

Byc może Kuszkińskaja Kriepostnaja Artyleria(Кушкинская крепостная артиллерия)-w tym wypadku litery nr.3 i 4 stanowią jedną sz.
http://m.slovari.yandex.ru/article.xml?book=ve&title=%D0%9A%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F%20%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%8F%20%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F

Dziękuję! Jest to prawdopodobne bo odległość słupków" od siebie jest identyczna i to by sugerowało sz". Problem tylko w tym, skąd ten żeton z zakaspijskiej obłasti wziął się na Podlasiu... próbuje znaleźć więcej informacji o tej jednostce, ale słaba znajomość rosyjskiego mi nie pozwala. Może masz jakieś informacje, kiedy i gdzie ta jednostka była dyslokowana?

Witam ziomala.
Na Podlasiu wychodzi carszczyzna niemal z całego imperium-tak że licznyj z okręgu zakaspijskiego to nic dziwnego.
Znajomy trafił liczny z Władywostoku pod Osowcem.
Podlasianie służyli w różnych miejscach carskiego imperium i któryś z nich mógł taki liczny przytargac w nasze strony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie