Skocz do zawartości
  • 0

Licznyj znak

hakoff

Pytanie

Napisano

Cześć, pugoviza jest bezradna, ale może ktoś pomoże. Wszystko wskazuje, że jakiś garnizon, ale nie mam pomysłu. Pierwszego słowa jestem pewien tak na 80%, zwłaszcza 3cia i 4ta litera są niewyraźne. Zdjęcie raczej niewiele by pomogło, bo liczny jest na blaszce cynkowej i jego stan jest b.słaby. Dziękuję z góry za pomoc.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, pugoviza jest bezradna, ale może ktoś pomoże. Wszystko wskazuje, że jakiś garnizon, ale nie mam pomysłu. Pierwszego słowa jestem pewien tak na 80%, zwłaszcza 3cia i 4ta litera są niewyraźne. Zdjęcie raczej niewiele by pomogło, bo liczny jest na blaszce cynkowej i jego stan jest b.słaby. Dziękuję z góry za pomoc.

Napisano
Byc może Kuszkińskaja Kriepostnaja Artyleria(Кушкинская крепостная артиллерия)-w tym wypadku litery nr.3 i 4 stanowią jedną sz.
http://m.slovari.yandex.ru/article.xml?book=ve&title=%D0%9A%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F%20%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%8F%20%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F
Napisano
Dziękuję! Jest to prawdopodobne bo odległość słupków" od siebie jest identyczna i to by sugerowało sz". Problem tylko w tym, skąd ten żeton z zakaspijskiej obłasti wziął się na Podlasiu... próbuje znaleźć więcej informacji o tej jednostce, ale słaba znajomość rosyjskiego mi nie pozwala. Może masz jakieś informacje, kiedy i gdzie ta jednostka była dyslokowana?
Napisano
Witam ziomala.
Na Podlasiu wychodzi carszczyzna niemal z całego imperium-tak że licznyj z okręgu zakaspijskiego to nic dziwnego.
Znajomy trafił liczny z Władywostoku pod Osowcem.
Podlasianie służyli w różnych miejscach carskiego imperium i któryś z nich mógł taki liczny przytargac w nasze strony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie