Benny Hill Napisano 17 Kwiecień 2014 Autor Napisano 17 Kwiecień 2014 Zdjęcie dziadka mojej żony. Podobno służył w Modlinie i poszedł na wojnę, odbywając służbę zasadniczą. Zdjęcie jest kiepskiej jakości, ale może ktoś podpasuje, jakie to odznaki ma na mundurze.
Edmundo Napisano 18 Kwiecień 2014 Napisano 18 Kwiecień 2014 A na patkach oznaka szkoły podoficerskiej, ponadto otok wydaje się czarny no i buty odpowiednie a więc najprawdopodobniej saperzy co jak najbardziej pasuje do Modlina gdzie mieściło się Centrum Wyszkolenia Saperów i stacjonował 1 Batalion Saperów.
Benny Hill Napisano 18 Kwiecień 2014 Autor Napisano 18 Kwiecień 2014 Bardzo dziękuję, za Wasze spostrzeżenia.Zgadza się, bo na wojnę poszedł już jako kapral. Znalazła się książeczka wojskowa, niestety powojenna. Jest w niej, dosyć ogólny opis przebiegu służby. Od 1938 r., służba zasadnicza w Modlinie,Szkoła Podoficerska, służył jako szofer, walki pod Mławą i niewola od 28 września. Na koniec, ucieczka z niewoli, z obozu przejściowego w Górze Kalwarii. Może ktoś wie więcej na temat tego obozu? Czyżby znajdował się na terenie koszar PAC?
Benny Hill Napisano 17 Kwiecień 2014 Autor Napisano 17 Kwiecień 2014 Zdjęcie dziadka mojej żony. Podobno służył w Modlinie i poszedł na wojnę, odbywając służbę zasadniczą. Zdjęcie jest kiepskiej jakości, ale może ktoś podpasuje, jakie to odznaki ma na mundurze.
Pytanie
Benny Hill
Zdjęcie dziadka mojej żony. Podobno służył w Modlinie i poszedł na wojnę, odbywając służbę zasadniczą. Zdjęcie jest kiepskiej jakości, ale może ktoś podpasuje, jakie to odznaki ma na mundurze.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.