teknetics30 Napisano 14 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2014 Witam. Potrzebuję informacji gdzie mogę poddać posiadaną przeze mnie odznakę renowacji. Chodzi mi głównie o wypełnienie ubytków (emalii) Z góry Dzięki za podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 16 Kwiecień 2014 Share Napisano 16 Kwiecień 2014 Jesteś pewien, że to dobra decyzja?W zasadzie większość znawców i tak może rozpoznać, że emalia nie jest oryginalna.Samodzielnie będzie to trudne / niemożliwe. Najlepiej byłoby poszukać grawera / jubilera, który się zajmuje rekonstrukcją wyrobów antycznych lub produkcją odznak emaliowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 16 Kwiecień 2014 Share Napisano 16 Kwiecień 2014 Ładne emalie w bezpieczny sposób nakłada się i utwardza ultrafioletem. Nie wiem gdzie takich usług szukać, trzeba by pogrzebać w googlach. Tego typu emalie i sprzęt do ich nakładania oferowany jest jubilerom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teknetics30 Napisano 16 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2014 dzięki za informację :)zostanę chyba przy tym wyglądzie,widoać trochę historii:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeks6 Napisano 23 Maj 2014 Share Napisano 23 Maj 2014 Witam. kolego posiadasz piękną odznakę nie czyść jej,ne uzupełniaj ubytków w tym stanie co jest przynajmniej nikt ci nie powie że to fals. Pozdrawiam Tadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 28 Maj 2014 Share Napisano 28 Maj 2014 Popieram. Pokaszanisz ładną odznakę, zostaw taką jaka jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.