pzkf Napisano 9 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Przeglądają ostatnio zdjęcia satelitarne dojrzałem przecinającą pola linię. Pomyślałem stara droga. Na wizji lokalnej rzeczywiście, słupki stoją, jeden pomalowany na czerwono drugi na żółto. Ale zmąciło moje odkrycie to, że przy krzyżowaniu się z obecną drogą polną między słupkami stoi słupek oznaczeniem napięcia energetycznego. Potwierdziłem to w kilku miejscach. Pytanie. Co na starej drodze miałyby robić te słupki energetyczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 10 Kwiecień 2014 Share Napisano 10 Kwiecień 2014 Może kabel lub rurociąg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pzkf Napisano 10 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2014 Wydaje się, że słupki oznaczają drogę. Na mapach starych nie nie znalazłem podobnej lokalizacji. Dziwne bo w swoim biegu nie nachodzi na żadną z obecnych dróg, tylko w kilku miejscach pokrywa się po kilkadziesiąt metrów z polnymi. Jeśli to stara droga to dziwne bo przecinki są porobione tak jak widać na zdjęciu w kilku miejscach tak gdzie przecina małe zagajniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy 01 Napisano 12 Kwiecień 2014 Share Napisano 12 Kwiecień 2014 Witam:) u mnie też takie samo przebiega ze słupkami i tam znajduje się rurociąg z ropą, w jednym miejscu przebiega po starej drodze i idzie to w lini prostej lasy,pola drogi.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 13 Kwiecień 2014 Share Napisano 13 Kwiecień 2014 linia gazowa moim zdaniem. u mnie jest taka sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magura Napisano 29 Kwiecień 2014 Share Napisano 29 Kwiecień 2014 Ataka ma rację. Wygląda, że gazociąg tam biegnie. Drzewa mogły być właśnie po to wycięte. Nie zmienia to faktu, że kiedyś mogła biec tamtędy droga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lolek i Kolek Napisano 5 Czerwiec 2014 Share Napisano 5 Czerwiec 2014 To jest normala derogatory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bellial Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 Gazociag I to nie starszy niz 25 lat , zapewne to przyjazn czy jak mu tam bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.