Jablo666 Napisano 31 Marzec 2014 Autor Napisano 31 Marzec 2014 Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu co to za bicie, na szabli Austro-Węgierskiej, Widać tam 2.T.W. i chyba rzymska 2, lub R nie jestem pewien.
Jablo666 Napisano 31 Marzec 2014 Autor Napisano 31 Marzec 2014 Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu co to za bicie, na szabli Austro-Węgierskiej, Widać tam 2.T.W. i chyba rzymska 2, lub R nie jestem pewien.
Jablo666 Napisano 10 Kwiecień 2014 Autor Napisano 10 Kwiecień 2014 Jest to szablą kawalerii więc skąd na niej ,train, ale może akurat, może ktoś wie czy była jakąś kawaleria a-w związana z koleja? przeczytałem też że te szablę były. używane przez polaków w okresie międzywojennym, czy te bicia mogą być polskie?
viator01 Napisano 10 Kwiecień 2014 Napisano 10 Kwiecień 2014 Bayo_pietka pisał o taborach, a nie konkretnie pociągu.
Jablo666 Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Napisano 5 Kwiecień 2014 Może to T" oznacza Tyrol? kolejnie jest W, a na końcu z kolegą wywnioskowaliśmy że jest tam Rzymskie 2. Albo całość wcale nie jest biciem półkowym, a jakimś skrótem inicjałów żołnierza?
bayo_pietka Napisano 8 Kwiecień 2014 Napisano 8 Kwiecień 2014 W tym miejscu, na tej szabli, to w 100% cecha przynależności wojskowej? T, to zapewne Train, czyli tabory. Zazwyczaj to TD, ale ja dokładnie na zdjęciu nie widzę, więc spekuluję :)PozdrawiamTomek
Pytanie
Jablo666
Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu co to za bicie, na szabli Austro-Węgierskiej, Widać tam 2.T.W. i chyba rzymska 2, lub R nie jestem pewien.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.