wpkropka Napisano 24 Marzec 2014 Autor Napisano 24 Marzec 2014 Witam proszę o pomoc w id tej kuli armatniej o wadze 10,6 kg , o ile to jest kula armatnia :) .Interesuje mnie z jakiego okresu pochodzi i jakie armaty strzelały takimi kulami .
MW1945 Napisano 15 Czerwiec 2017 Napisano 15 Czerwiec 2017 witajpodepnę się pod twój wątek dzisiaj wyskoczyła mi identyczna kula jak twoja waga +- 10,50 kg wiadomo rdza i brud robią swoje:-)średnica jak twoja brak otworów pełny odlew może wiesz już kolego co to?
MW1945 Napisano 16 Czerwiec 2017 Napisano 16 Czerwiec 2017 dzięki wyszła pod Grudziądzem cytadela"okolice więc zapewne prusy?ale to już chyba nie do ustalenia:-)raz jeszcze dzieki
toyotomi Napisano 15 Czerwiec 2017 Napisano 15 Czerwiec 2017 Czołem.Wymiary i wagomiar tej kuli pasuje do armaty 24-funtowejnazywanej - półkartałn.pzdr.stani
Pytanie
wpkropka
Witam proszę o pomoc w id tej kuli armatniej o wadze 10,6 kg , o ile to jest kula armatnia :) .
Interesuje mnie z jakiego okresu pochodzi i jakie armaty strzelały takimi kulami .
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.