mskolekcjaws Napisano 20 Marzec 2014 Autor Napisano 20 Marzec 2014 Z jakiego okresu jest ten pas wojskowy?
Tomasz70 Napisano 20 Marzec 2014 Napisano 20 Marzec 2014 Trudno określić jednoznacznie - patrz tutaj: http://img.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=641283#708202Zresztą było gdzieś parę wątków (forum na Allegro? Zbieramwp.pl? nie pamiętam), gdzie nawet było stwierdzenie, że jeden ze współczesnych ekonstruktorów" ekwipunku wyspecjalizował się w doskonałych kopiach sygnując je głową konia"...
kowalinho Napisano 31 Marzec 2014 Napisano 31 Marzec 2014 Pas oficerski z lat 40-50. Wzór przedwojenny, wykonanie już powojenne. Tak samo producent. Pozdro.
maciej23mj Napisano 3 Kwiecień 2014 Napisano 3 Kwiecień 2014 A czy możesz odczytać to co jest w kółku zakreślone? Jakby W. 1916 r" ?? Pozdrawiam
nino83 Napisano 3 Kwiecień 2014 Napisano 3 Kwiecień 2014 Rozumiem,bez urazy.Mi ten pas wygląda na II RP,nie wiem jak Wam.Pozdrawiam.
kowalinho Napisano 3 Kwiecień 2014 Napisano 3 Kwiecień 2014 Ja tam żadnej daty nie widzę :-)Pełna nazwa producenta to Spółka Wytwórcza Polskich Rymarzy i Siodlarzy, Warszawa".Przedwojenne pasy wz36 były inaczej wykończone: miały okucia z białego metalu, inny kształt klamry i strzemiączek do koalicyjki / żabki do szabli, były w inny sposób podszyte skórą, miały inny wzór ozdobnego szycia.Z kolei wcześniejsze niż wz36 wzory pasów (wz19, wz24) rożniły się tymi detalami jeszcze bardziej. :-)Różne bywają pasowe zagwozdki - ale ten jest akurat prosty do rozwiązania. Polecam nawet allegro - to regularny towar tam.Pozdro!
mskolekcjaws Napisano 20 Marzec 2014 Autor Napisano 20 Marzec 2014 Z jakiego okresu jest ten pas wojskowy?
Pytanie
mskolekcjaws
Z jakiego okresu jest ten pas wojskowy?
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.