Skocz do zawartości

Proxa-urwane ucho cewki

predi888

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No,to tyle się nacieszyłem nową cewką , jeszcze nawet miesiąc gwarancji nie minął.Najlepsze jest to że nawet nie wiem kiedy i jak się urwało. Dopiero to odkryłem jak już na miejscówkę dojechałem -,- .Wiedziałem że uszy to nefralgiczne miejsce ale że aż tak nefralgiczne ? Cewką standardową nie jeden kamień i korzeń zgoliłem i nic a tu proszę ...

Da się to jakoś solidnie skleić ? Myślałem też czy by nie pojechać do kogoś kto się nie zajmuje spawaniem plastiku .

Napisano
No przykro... jasne, że się da. Czy kolega czymś już to smarował? (czymś = jakimś klejem?). Najpierw proponuję zapytać Rutusa. Jeśli Rutus odmówi to ewentualnie mogę spróbować pomóc.
Napisano
Może była jakaś wadliwa? Moja cewka dużo przeszła szturchańców i ma się dobrze.Albo w transporcie czymś była przyciśnięta bo na ogół to tak z byle powodu się nie łamią.
Napisano
W moim przypadku cewka była złożona razem z drążkiem i do plecaka i musiałem tym wystającym drążkiem zawadzić o jakiś krzak. Drążek się pewnie przegiął i urwał ucho . Z drugiej jednak strony ,tak samo transportuje cewkę podstawową i nie o jeden krzak zaczepiłem i nic .

Na razie jeszcze niczym nie kleiłem (była tylko smarowana olejem żeby drążek z gumkami łatwiej zaczepić).
Myślałem czy by jakiegoś wzmocnienia z pleksi nie wstawić .
Napisano
miałem niedawno podobną przygodę z uszami od sondy w teresie 705, naprawił mi brat, były modelarz, klejąc i wzmacniając uszy cienką matą szklaną i zywicą...
Napisano
Poszło już do serwisu . Rozmawiałem z p. Arkiem z Rutusa i też był zdziwiony .

Powiedział że może skleją albo nową sondę dostanę.
Materiał z jakiego zrobione były uszy to abs" i da się go kleić klejem na bazi acetonu (lub coś takiego) .

Zobaczymy ,puki co zostaje jak na razie niezniszczalna sonda podstawowa ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie