predi888 Napisano 18 Marzec 2014 Autor Napisano 18 Marzec 2014 No,to tyle się nacieszyłem nową cewką , jeszcze nawet miesiąc gwarancji nie minął.Najlepsze jest to że nawet nie wiem kiedy i jak się urwało. Dopiero to odkryłem jak już na miejscówkę dojechałem -,- .Wiedziałem że uszy to nefralgiczne miejsce ale że aż tak nefralgiczne ? Cewką standardową nie jeden kamień i korzeń zgoliłem i nic a tu proszę ...Da się to jakoś solidnie skleić ? Myślałem też czy by nie pojechać do kogoś kto się nie zajmuje spawaniem plastiku .
XII Napisano 18 Marzec 2014 Napisano 18 Marzec 2014 No przykro... jasne, że się da. Czy kolega czymś już to smarował? (czymś = jakimś klejem?). Najpierw proponuję zapytać Rutusa. Jeśli Rutus odmówi to ewentualnie mogę spróbować pomóc.
krystiano Napisano 18 Marzec 2014 Napisano 18 Marzec 2014 Może była jakaś wadliwa? Moja cewka dużo przeszła szturchańców i ma się dobrze.Albo w transporcie czymś była przyciśnięta bo na ogół to tak z byle powodu się nie łamią.
predi888 Napisano 18 Marzec 2014 Autor Napisano 18 Marzec 2014 W moim przypadku cewka była złożona razem z drążkiem i do plecaka i musiałem tym wystającym drążkiem zawadzić o jakiś krzak. Drążek się pewnie przegiął i urwał ucho . Z drugiej jednak strony ,tak samo transportuje cewkę podstawową i nie o jeden krzak zaczepiłem i nic .Na razie jeszcze niczym nie kleiłem (była tylko smarowana olejem żeby drążek z gumkami łatwiej zaczepić).Myślałem czy by jakiegoś wzmocnienia z pleksi nie wstawić .
Szukanko Napisano 18 Marzec 2014 Napisano 18 Marzec 2014 Wyczyść uszy i dokładnie obejrzyj je szukając śladów które mogłyby sugerować wady odlewu.
emes Napisano 18 Marzec 2014 Napisano 18 Marzec 2014 miałem niedawno podobną przygodę z uszami od sondy w teresie 705, naprawił mi brat, były modelarz, klejąc i wzmacniając uszy cienką matą szklaną i zywicą...
predi888 Napisano 18 Marzec 2014 Autor Napisano 18 Marzec 2014 Poszło już do serwisu . Rozmawiałem z p. Arkiem z Rutusa i też był zdziwiony .Powiedział że może skleją albo nową sondę dostanę. Materiał z jakiego zrobione były uszy to abs" i da się go kleić klejem na bazi acetonu (lub coś takiego) .Zobaczymy ,puki co zostaje jak na razie niezniszczalna sonda podstawowa ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.