qwerty123 Napisano 28 Luty 2014 Autor Napisano 28 Luty 2014 Witam, proszę pomóżcie mi zidentyfikować z jakiego okresu jest ten bagnet.Znalazłem go niedawno i zastanawiam się co to za bagnet i skąd. Chciałem go trochę odnowić" ale niezbyt się to udało. Jest on coś wart?
viator01 Napisano 28 Luty 2014 Napisano 28 Luty 2014 Na zdjęciu niewiele widać, ale chyba to odnawianie niezbyt dobrze wpłynęło na wartość bagnetu. Daj wyraźniejsze fotografie rękojeści (okładziny chyba nie są oryginalne), zbliżenia głowni oraz bić producenta (można będzie sprawdzić, czy masz rzadziej występującego). Twoja wersja jest późniejsza, bo ma krótsze wąsy.
junkers323 Napisano 28 Luty 2014 Napisano 28 Luty 2014 Kolego zniszczyłeś ten bagnet i teraz przedstawia wartość sentymentalną albo dydaktyczną jak zniszczyć zabytek przez jakikolwiek brak wiedzy n.t. broni i konserwacji. A co do sygnatur to raczej już tam nic nie widać. Scyzoryk się w kieszeni otwiera jak widzę takie coś.
Pytanie
qwerty123
Witam, proszę pomóżcie mi zidentyfikować z jakiego okresu jest ten bagnet.Znalazłem go niedawno i zastanawiam się co to za bagnet i skąd. Chciałem go trochę odnowić" ale niezbyt się to udało. Jest on coś wart?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.