Anubismk Napisano 24 Marzec 2004 Autor Napisano 24 Marzec 2004 Prosze o pomoc w indetyfikacji tego znaleziska.Nie mam pojęcia co to jest mój wujek znalazł to bardzo dawno a teraz ma 82 lata(więc troche temu).Prosze o podpowiedzi.Z góry dziękuje!!
Gość Napisano 5 Kwiecień 2004 Napisano 5 Kwiecień 2004 Jak gwint na śrubce jest metryczny, to to nie jest za stare. Zresztą wątpię, żeby to było tak stare.pozdro
Frozzer Napisano 5 Kwiecień 2004 Napisano 5 Kwiecień 2004 podobne wynalazki spotyka sie u wielu gospodarzy, robili oni takie cuda do zarzynania swiniakow, tak mi sie jakos kojazy :)juz nie jedno widzialem, i nie jeden bagnet maiuserowski na mosinowski sztych przerrobiony przez szlifierke takze ;)
Anubismk Napisano 24 Marzec 2004 Autor Napisano 24 Marzec 2004 Renkojeść jest odkrencana.Prosze o pomoc lub przypuszczenia.Z góry dziękuje.
MTC Napisano 29 Marzec 2004 Napisano 29 Marzec 2004 Witam --kiedyś coś podobnego wykopałem okazało się, że był to jakiś przyrząd do ostrzenia noży- tylko mój miał troszke inne ostrze".Pozdrawiam MTC
jacenty2004 Napisano 24 Marzec 2004 Napisano 24 Marzec 2004 Może to jakaś samoróba noża okopowego? A może piękny fancik do zarzynania prosiaczków?
Anubismk Napisano 24 Marzec 2004 Autor Napisano 24 Marzec 2004 Na moje oko jest to za solidne i za dokładne do prosiaczków ale kto wie??Może.
Anubismk Napisano 24 Marzec 2004 Autor Napisano 24 Marzec 2004 Prosze o pomoc w indetyfikacji tego znaleziska.Nie mam pojęcia co to jest mój wujek znalazł to bardzo dawno a teraz ma 82 lata(więc troche temu).Prosze o podpowiedzi.Z góry dziękuje!!
Anubismk Napisano 27 Marzec 2004 Autor Napisano 27 Marzec 2004 Prosze o informacje co to jest rączka jest odkręcana i tłoczona jest ciężki ma około 35cm długości.Za informacje z góry dziękuje i pozdrawiam.
Anubismk Napisano 30 Marzec 2004 Autor Napisano 30 Marzec 2004 Mam pytanie czy może to być coś z okresu potopu Szwedzkiego czy by się nie doczymało?? Bo mam informacje że to jest z okolic podbitego przez nich zamku na jurze Krakowsko Częstochowskiej.
Anubismk Napisano 24 Marzec 2004 Autor Napisano 24 Marzec 2004 To druga fotka.Jest bez zadnych oznaczeń.Prosze o pomoc!!
hakas Napisano 11 Październik 2004 Napisano 11 Październik 2004 chłopaki jest to radosna twórczośc wiejska rekojeść na gwincie żeby łatwiej złożyc i schować teraz bejsbole a dawniej scyzoryki zabawa wiejska bez mordobicia to nie zabawa.
Pytanie
Anubismk
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.