Skocz do zawartości
  • 0

co to jest?? sztylet??

Anubismk

Pytanie

Napisano
Prosze o pomoc w indetyfikacji tego znaleziska.Nie mam pojęcia co to jest mój wujek znalazł to bardzo dawno a teraz ma 82 lata(więc troche temu).Prosze o podpowiedzi.Z góry dziękuje!!

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak gwint na śrubce jest metryczny, to to nie jest za stare. Zresztą wątpię, żeby to było tak stare.
pozdro
Napisano
podobne wynalazki spotyka sie u wielu gospodarzy, robili oni takie cuda do zarzynania swiniakow, tak mi sie jakos kojazy :)

juz nie jedno widzialem, i nie jeden bagnet maiuserowski na mosinowski sztych przerrobiony przez szlifierke takze ;)
Napisano
Witam --kiedyś coś podobnego wykopałem okazało się, że był to jakiś przyrząd do ostrzenia noży- tylko mój miał troszke inne ostrze".
Pozdrawiam MTC
Napisano
Prosze o pomoc w indetyfikacji tego znaleziska.Nie mam pojęcia co to jest mój wujek znalazł to bardzo dawno a teraz ma 82 lata(więc troche temu).Prosze o podpowiedzi.Z góry dziękuje!!
Napisano
Prosze o informacje co to jest rączka jest odkręcana i tłoczona jest ciężki ma około 35cm długości.Za informacje z góry dziękuje i pozdrawiam.
Napisano
Mam pytanie czy może to być coś z okresu potopu Szwedzkiego czy by się nie doczymało?? Bo mam informacje że to jest z okolic podbitego przez nich zamku na jurze Krakowsko Częstochowskiej.
Napisano
chłopaki jest to radosna twórczośc wiejska rekojeść na gwincie żeby łatwiej złożyc i schować teraz bejsbole a dawniej scyzoryki zabawa wiejska bez mordobicia to nie zabawa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie