steell Napisano 21 Luty 2014 Autor Share Napisano 21 Luty 2014 Poszukuję planu miasta Przemysl z 1939 roku w wersji elektronicznej.Znalazłem Verkehrsplan Przemysl z 1939 roku http://polski.mapywig.org/viewpage.php?page_id=36ale wyskakuje błąd 404. Ten z 1932 jest aktywny ale bardzo nie dokładny do tego mam wątpliwości co do usytuowanie niektórych obiektów.Może ktoś jest w stanie pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 21 Luty 2014 Share Napisano 21 Luty 2014 Poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 21 Luty 2014 Autor Share Napisano 21 Luty 2014 Wielkie dzięki, dotarło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 21 Luty 2014 Autor Share Napisano 21 Luty 2014 Przy okazji dokopałem się do austriackiego planu miasta w skali 1:5000 z 1907 roku. Co może oznaczać skrót Bez. Ger." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 21 Luty 2014 Share Napisano 21 Luty 2014 Szukam i nic nie mam :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 21 Luty 2014 Autor Share Napisano 21 Luty 2014 Tu widać o co mi chodzi, chociaż głównym tematem jest to co obok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Luty 2014 Share Napisano 22 Luty 2014 Bezirk ....Dzielnica.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 22 Luty 2014 Autor Share Napisano 22 Luty 2014 Średnio pasuje do całości. Przy okazji cała sprawa zaczęła się od synagogi, na planie z 1932 też jest źle umiejscowiona, na tym zresztą też. Posiłkując się zdjęciami powinna być bardziej w prawo. Na współczesnych odwzorowaniach umiejscawiana jest tak jak na planie z 1932, ktoś kiedyś popełnił błąd i przez cały wiek jest powielany. Teraz cały kwartał to plac parkingowy, nie ma śladu po dosyć ciekawym budownictwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 22 Luty 2014 Autor Share Napisano 22 Luty 2014 Fotka z epoki, prawdopodobnie 1941-1942 rok. Tyle zostało z całego kwartału zabudowy po pierwszych dniach Planu Barbarossa /strona sowiecka Przemyśla/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.