Skocz do zawartości
  • 0

Odznaka pilota 1 wojna św.

Wz-31

Pytanie

Napisano

Witam,

wyskoczyła taka odznaka, wiem tylko tyle ze jest to odznaka pilota pruskiego, czy mógłbym prosić o pomoc w opisie tej odznaki ? ile może być warta ? jest cała ze srebra

Pozdrawiam

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak patrzę na tą odznakę i porównuję z tymi co je widać pod linkiem, który podał kol. viator01 to one się trochę różnią. Te z linku" wszystkie maja zapinanie z góry na dól" natomiast ta znaleziona przez Ciebie ma w poprzek" :) Przepraszam dziwnie brzmi to w poprzek"
Ps. Zapomniałem się przywitać, to pierwszy post, pozdrawiam wszystkich.
Napisano

Witam,

wyskoczyła taka odznaka, wiem tylko tyle ze jest to odznaka pilota pruskiego, czy mógłbym prosić o pomoc w opisie tej odznaki ? ile może być warta ? jest cała ze srebra

Pozdrawiam

Napisano
Dodatkowo zawias jak i uszko od zapinki a właściwie ślady wokół nich wskazują(prawdopodobnie mistyczny łuk elektryczny"), że ktoś próbował zgrzewać bądź spawać za sobą dwa różne rodzaje metalu. Dodatkowo elementy zapięcia zamocowane nie liniowo względem osi symetrii co też daje do myślenia. Nie wiem co kolega przemo12 miał na myśli ale zapięcie cienko" faktycznie wygląda.
Napisano
Tutaj temat omówiony
http://www.medalnet.net/pandis.htm
Wartość (jeśli oryginał) spora.
Wystarczy posprawdzać zakończone aukcje w Internecie wpisując np. WWI Prussian Pilot's Badge"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie