ARQ Napisano 11 Luty 2014 Autor Napisano 11 Luty 2014 Kupiłem taką modyfikację bagnetu od Grasa, proszę o jakieś dokładne informacje na temat tej modyfikacji oraz czy cena 200zł za taki bagnet jest rozsądna
viator01 Napisano 11 Luty 2014 Napisano 11 Luty 2014 No to tylko teoria mietka może pasować, bo innego racjonalnego wytłumaczenia nie ma. Chyba, że to było jakieś inne zastosowanie tego bagnetu, ale tego już nie da się chyba odgadnąć.
jotem Napisano 11 Luty 2014 Napisano 11 Luty 2014 Moze otwor byl do zamocowania czegos" na bagnecie...
ARQ Napisano 11 Luty 2014 Autor Napisano 11 Luty 2014 Myslę że otwór wykonany był w epoce bo krawędzie otworu nieco skorodowały (wżerki) tak jak powierzchnia całości
ARQ Napisano 11 Luty 2014 Autor Napisano 11 Luty 2014 torba jak będziesz miał takiego Berthier'a z polskimi biciami w takim stanie to daj znać za flaszke wezmę, ewentualnie z grawerką na rancie... postawie dwie
ARQ Napisano 11 Luty 2014 Autor Napisano 11 Luty 2014 Pozwoliłem sobie zrobic foty tego spawu, metoda to wiadomo cepelia ale efekt jak dla mnie zadowalający przy czym bagnet nie stracił na długości
ARQ Napisano 11 Luty 2014 Autor Napisano 11 Luty 2014 Dziękuje Panowie za udział w dyskusji. Skontaktowałem się z kolekcjonerem bagnetów z Krakowa i wszystko juz wiem. Najważniejsze że nie przepłaciłem :)
Pytanie
ARQ
Kupiłem taką modyfikację bagnetu od Grasa, proszę o jakieś dokładne informacje na temat tej modyfikacji oraz czy cena 200zł za taki bagnet jest rozsądna
33 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.