pni Napisano 4 Luty 2014 Autor Napisano 4 Luty 2014 Witam,prosiłbym kolegów zbierających wyposażenie WH o opinie na temat poniższego tylnego paska od szelek sztormowych. Czy jest to oryginał?
Rysiu_Hipokryta Napisano 7 Luty 2014 Napisano 7 Luty 2014 Długości był różne jak różni byli producenci ale średnio było to około 43cm.
Rysiu_Hipokryta Napisano 7 Luty 2014 Napisano 7 Luty 2014 Mam takie pytanie, na początku wątku wkleiłeś 3 zdjęcia jednego paska potem kolejne trzy to już inny ,dlaczego ?
pni Napisano 4 Luty 2014 Autor Napisano 4 Luty 2014 Witam,prosiłbym kolegów zbierających wyposażenie WH o opinie na temat poniższego tylnego paska od szelek sztormowych. Czy jest to oryginał?
pni Napisano 4 Luty 2014 Autor Napisano 4 Luty 2014 Dodam że na haku jest sygnatura V ss 43. Pozdrawiam
pni Napisano 7 Luty 2014 Autor Napisano 7 Luty 2014 Co do oryginalności paska raczej jest on stary i nie jest to rekonstrukcja współczesna. Zastanawia mnie bardzie to czy jest on od szelek bo jak napisał Luftlander jest dość krótki.
pni Napisano 7 Luty 2014 Autor Napisano 7 Luty 2014 Hak nie jest kombinowany jego nit przyprószony rdzą. Prosiłbym kolegów dysponujących oryginalnymi szelkami o podanie długości całkowitej tylnego paska od szelek. Pozdrawiam
Rysiu_Hipokryta Napisano 6 Luty 2014 Napisano 6 Luty 2014 To znaczy że osoba która go szyła nie jest zawodowym rymarzem i nie posiada profesjonalnych szpilorów.
Rysiu_Hipokryta Napisano 6 Luty 2014 Napisano 6 Luty 2014 Daj jedno zdjęcie na którym będzie widać zbity nit tuż pod zagiętym hakiem.
pni Napisano 5 Luty 2014 Autor Napisano 5 Luty 2014 Witam,długość całkowita tylnego paska 41 cm. i 6 oczek". Dodam, że w Deutsche Soldaten są szelki o takiej samej liczbie oczek i wykonaniu. Nie wiem tylko czy długość jest ok?
Luftlander Napisano 4 Luty 2014 Napisano 4 Luty 2014 Pasek jest oryginalny, tyko pytanie czy jest od szelek a nie od sierściucha zmierz długość bo coś za krótko wygląda?
pni Napisano 8 Luty 2014 Autor Napisano 8 Luty 2014 to ten sam pasek. Zdjęcia robione rano i wieczorem.Pozdrawiam
Rysiu_Hipokryta Napisano 4 Luty 2014 Napisano 4 Luty 2014 Dla mnie to replika z wszytym oryginalnym hakiem.Wykonawca musi popracować nad szwem.
Pytanie
pni
Witam,
prosiłbym kolegów zbierających wyposażenie WH o opinie na temat poniższego tylnego paska od szelek sztormowych. Czy jest to oryginał?
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.