Pierwsza rzecz to jakaś ozdobna lacha", wygięta ( z boku wygląda jak księżyc wychodzący z nowiu ) z trzema bolcami. Środkowy bolec gwintowany a dwa po bokach miały za zadanie utrzymać ją w przeznaczonym miejscu ( tak mi się wydaje )widać ze kiedyś była pozłacana. wymiary 3.9cm-4cm długosc 1.9cm szerokość
a ta parkę wykopałem w okolicach miejscowości mojej żonki.Teren ciekawy, setki metrów okopów, schronów 2-3 osobowych oraz fortów ( większość już prywatnych ). Teren ten niestety nie brał udziału w ww2. Wykopane miedzy starymi okopami.Pełno drutu kolczastego kilka łusek i właśnie ta dziwna parka.Leżały od siebie kilka. Może opis miejsca skąd to wykopałem pomoże. Pozdrwamiam
Pytanie
Anti.Air.Kbot
Kilka drobiazgów do identyfikacji.
Pierwsza rzecz to jakaś ozdobna lacha", wygięta ( z boku wygląda jak księżyc wychodzący z nowiu ) z trzema bolcami. Środkowy bolec gwintowany a dwa po bokach miały za zadanie utrzymać ją w przeznaczonym miejscu ( tak mi się wydaje )widać ze kiedyś była pozłacana.
wymiary
3.9cm-4cm długosc
1.9cm szerokość
a ta parkę wykopałem w okolicach miejscowości mojej żonki.Teren ciekawy, setki metrów okopów, schronów 2-3 osobowych oraz fortów ( większość już prywatnych ). Teren ten niestety nie brał udziału w ww2. Wykopane miedzy starymi okopami.Pełno drutu kolczastego kilka łusek i właśnie ta dziwna parka.Leżały od siebie kilka. Może opis miejsca skąd to wykopałem pomoże.
Pozdrwamiam
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.