Skocz do zawartości

Garrett Euroace

poszukiwacz1661

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Od 2 latek biegałem z ace 250 i powiem szczerze nazbierało się sporo fajnych fantów. Problem był tylko ze słabym zasięgiem ale w 80% odróżniłem monetę od np. drutu bądź kapsla. Problem zaczął się kiedy dwa dni temu kupiłem euroace. Sprzęt widzi wszystko co się rusza jako monetę na przedostatnim kwadracie. Z wyjątkiem gwoździ. Czy ktoś coś doradzi? odsyłać na gwarancje?

Ja też zakupiłem euroace. W domu zrobiłem szybki test w powietrzu. użyłem puszki ,obrączki,pierścionka zlotego, srebrnego ,starej monety.Ogólnie pokazuje różne kwadraciki tak że z twoim musi być coś nie tak.

zresetuj wciśnij na kilka sekund przycisk power aż usłyszysz szybkie dwa piknięcia.
http://www.youtube.com/watch?v=mlNFeIf8mqs

Załóż nowe baterie, odczep wtyczkę od elektroniki i popatrz czy w pinach we wtyczce i w gnieździe nie ma wody piasku syfu, i ustaw zakres na tryb ZERO zmniejsz czułość.

Na drugim od prawej( patrząc na panel) to zazwyczaj są kapsle monety drut czasem przechodzi na 3.
W euroace korzystaj z dwóch trybów ZERO i COINS z tym że jak poczuje żelazo to i tak pyknie sobie z tego tytułu mimo wycięcia żelaza ale da się przyzwyczaić.
Głębokie znajdki rekompensują drobne mankamenty. ten typ tak ma.

u mnie jest tak samo kupilem 2 dni temu nowy wiec tak jest i jest na to sposób widziłem filmik gdzieś na youtube trzeba na przedmiot najechac czolem cewki i nawet kapsel widzi jako zelastwo a srodkiem wlasnie jakos drugi kwadracik od konca najlepiej jak cos znajdziesz machaj w krzyzyk i bedziesz wiedzial . pozdro i sorki za bledy ale cos mi alt nie dziala

niestety tak już jest, to nie jest żaden mankament i nie oddawaj go do serwisu jak radzili poprzednicy... Mnie też wkurza, że muszę schylać się po każdy kapsel, kulke szrapnelową czy zawleczke od puszki. Podobnie jak Ty biegałem wcześniej z G 250. Fajniejsze jest w nim jedynie to, że nie gubi sygnałów (lepiej dyskryminuje mineralizacje) i działa na wieksze głębokości. Z tego co się zorientowałem w innych wykrywaczach typu Fisher F4 itp też sygnały dla kapsla od piwa i monety są zbliżone i nie da się tego obejść. Ja będę się chciał pozbyć 350tki bo odbiera przyjemność z kopania...

daj sobie jeszcze trochę czasu...moim zdaniem, f4 nawet nie ma co porównywać z 350-tką. euro o niebo lepszy. wiadomo, że cena nie powala na kolana, więc i wykrywka ma swoje minusy. euro niestety nie należy do górnej półki, ale ja sobie chwalę, a i koleżki PRO niczym nie prześciga ace. niczego nie odsyłaj do servisu nie popadaj w koszta, a i unikaj zasyfionych miejscówek a docenisz kanarka". daj mu szansę. pozdrawiam.

A ja jestem bardzo zadowolony z euroace , hmm dodam że nie jestem jakimś starym wyjadaczem pierwszy mój wykrywacz pi sam składałem drugi bh nie będę mówił nad czym tu jescze się nie zastanawiałem , z swojego doswiadczenia i z tego co czytam ,nie obrazając tu nikogo staram się sam do wszystkiego dojśc mogę powiedzie że każdy wykrywacz ma swoje mankamenty i ja na euro ace wiem po 1 dniu szukania czy to kapsel. Zresztą w cześniej to opisałem , dziś latałem w -4 jedyne co zauważyłem to chyba bateria czasem o 1-2 pole schodziła od mrozu warstwa śniegu jakieś 5 centów , i powiem szczerze owiń dobrze kabel,i jak niektuzi mówia że na maxie wariuje haha. Jeśli masz wątpliwości czy to nie kapsel najedz czołem cewki, chodzę na max sensitivity (czułosci) nie mam ślepych sygnałów co tu chcie więcej na drobnice. jest naprawdę głeboka dziura po euro ace

Dzięki wszystkim za odp i rady. Po testowałem go nieco. Pomimo 7cm śniegu i -4 mrozu spacerowałem dzisiaj z euroace. 4 monety w tym jedna srebrna i dwa medaliki a na deser śnieg za koszulą. Ogólnie łuski puszki monety i polmosy są nadal na jednym kwadraciku. Wszystko jest sprawdzone, styk od cewki ok, baterie nowe. Więc problem niestety nie minął. Poczekam do wiosny i podejmę decyzje z ewentualnym serwisem. Jedyne co mnie pociesza to głębokość znalezisk. pozdrawiam

polmoski to zawsze extra sygnał, co do srebra to powinien być ostatni kwadracik,ale to nie reguła, na kapselki jest dobry sposób,jak zjedziesz cewką ze znaleziska na górną cześć cewki powinno wskoczyc na żelazo, tak czy siak i tak niechcianych wykopków nie ominiesz,najważniejsze obycie i doświadczenie. Ale fakt że u Ciebie zawsze pokazuje drugi kwadracik jest niepokojący.

łuski puszki monety i polmosy są nadal na jednym kwadraciku."

Moneta na 1 cm, i polmos na 4 cm pokarze ten sam odczyt na wyświetlaczu.
Lemiesz(40-cmtrowy) na gł 1 cm bedzie tak pikał jak sreberko na 7 cm w pionie albo okrągłe kółko od łańcucha na 20 cm poziomo.

Generalnie jaki byś miał sprzęt.............
kop wszystko przez sezon dwa,
wtedy ocenisz/poznasz wykrywacz i będziesz mógł coś powiedzieć o sprzęcie.

Praktyka czyni mistrza.

dzięki! to się nazywa rzeczowa pomoc! Tylko w ziemi, ten sygnał dla żelaza mógłby wynikać z obecności jakiegoś gwoździa obok monety. Nie wiem czy mnie rozumiesz. Tak samo zachowywałby się wykrywacz gdyby obok monety, bliżej czoła cewki leżał gwóźdź. Czy się mylę?

tak masz racje, ale jak już wyczujesz gdzie jest przedmiot, monetka to najedz przodem, i jeśli będzie się zmieniało może byc tak jak mówisz ,w sumie jeśli moneta i gwóżdz bedzie czołem cewki widział monete i zelazo a jak monety by nie było tylko kapsel i gwozdz wiec samo zelazo , sam mam wykrywacz od wtorku więc jescze do wszystkiego nie doszedłem , myślę że to kwestia czasu , ale wczoraj nim śmigałem i z głebokości naprawdę jestem zadowolony

• 1 month later...
Najezdżaj czołem cewki a nie srodkiem na potencjanie zalegający w ziemi przedmiot sygnalizowany jako kolor,jasli to bedzie kapsel z piwa to wskaże ci na żelazo,możesz to sprawdzić .Widziałem to na jakimś filmiku na you tube.Sam posiadam Euro i jeszcze nie sprawdzałem tego ale wkrótce wybieram się w teren.

witam wszystkich,wczesniej mialem nasz polski wykrywacz z czestochowy,kat na militarke i gleboki bardzo,ale bez dyskr.teraz czekam na euro ace 350,przyznam ze mam mieszane uczucia po tym co czytam,moze kilka porad prosze?

Czytać forum, wyciąć żelazo w trybie zero i kopać każdy sygnał. Jak chcesz dalej szukać militarki nic nie wycinać i kopać każdy sygnał :) Ewentualnie sprawdzić pinpointem wielkość fantu, ale jak będzie dużo żelastwa blisko to przez wielkość cewki pewnie będzie przekłamywał.

Ja również pozbyłem się tych troszkę lepszych sprzętów i postanowiłem zakupić Euro, nie ukrywam ,że bałem się podejmując decyzje. Ale po pierwszym wyjściu moje lęki odeszły i został tylko uśmiech na twarzy. Z pewnością jest godnym odpowiednikiem Proximy jeśli chodzi o tryb dynamiczny. Troszkę tańszy i stanowczo głośniejszy ,ale dostarcza równie dużo frajdy z wypadów co inne lepsze" sprzęty.

Kto zaczynał od Garretta z nim skończy. Miałem Ace 150, brakowało pinpointa. Nieraz prosiłem kolegę z Solarką, żeby mi posłuchał, bo dziura rosła, a fanta brak. Później miałem Fishera F2 za około 800 zł. Brakowało zasięgu i ciągle gryzła myśl, że może ja tak chodzę i chodzę, a wszystko leży głębiej. Jeszcze te straszne dźwięki, bardzo brakowało gongu. Następnie była Xterra 505 z cewką DD za 2000 zł i szczerze powiedziawszy lekkie rozczarowanie, bo jak dla mnie bardzo droga, a znajdek jakoś drastycznie nie przybyło. Dziury za to kopałem większe. Po tym jak mój kompan od kopania poszedł w rekonstrukcje i pozbył się wykrywacza ja zrobiłem to samo. Ale natura ciągnie wilka do lasu, a w moim przypadku na poletka i po roku znowu zakupiłem Ace, tym razem 250. Dalej chodziłem z niedosytem, po dwóch tygodniach ze stratą 100 zł sprzedałem i kupiłem EuroAce. I wreszcie jestem zadowolony :) Jest zasięg, są fanty, jest Garrett, cena jeszcze możliwa do przełknięcia przy małym dziecku i nic mi więcej do szczęścia nie trzeba.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie