Roland777 Napisano 12 Styczeń 2014 Autor Napisano 12 Styczeń 2014 Witam zamierzam kupić nowy sprzęt, obecnie chodzę z proximą 5.0. Po przeczytaniu morza postów pomyślałem o zakupie white's mxt pro, z tym, że na popularnej stronie z wykrywkami jest jeszcze jeden model wyżej white's vx3. Różnica w cenie 300 zł.Czy warto dopłacić? Wiadomo,chodzi mi o kolor, rutus zostanie na chodzenie ze statykiem. Czy może też za te pieniądze kupić coś jeszcze innego? Poproszę o radę.
Roland777 Napisano 13 Styczeń 2014 Autor Napisano 13 Styczeń 2014 Witam, chyba jednak wybór padnie na vx3. dzięki za radę. Pozdrawiam.
k-szela Napisano 13 Styczeń 2014 Napisano 13 Styczeń 2014 Cześć. Miałem Mxt wersję 300 i Spectrę VX3, wagowo sprzęty podobne, ważna jest cewka z 12 nie polecam ręka odpada. MXT zacny sprzęt używałem z cewką 12" i 6x10DD z tą drugą super wyważenie. MXT bardzo szybki i czuły sprzęt, VX3 miałem cewkę 9,5 standardową i SEF 10x12, sprzęt także szybki i czuły lepiej radził sobie z grubym srebrem niż MXT ( mój dławił się na grubych srebrnych monetach, cieniutkie sreberka ładnie wychodziły ). Polecam jeden i drugi, jaki nie wybierzesz będziesz zadowolony:)
MAB Napisano 15 Lipiec 2014 Napisano 15 Lipiec 2014 WitamWybaczcie, że piszę w tym wątku, ale nie chcę zakładać nowego.Nabyłem Proximę w wersji 2.Kilka razy byłem z nią w terenie i widzę pewne problemy.Chodzę na dynamiku z wysoko ustawioną dyskryminacją (od -15 do -9).Dostaję sygnały na plusie i o dźwiękach jak na nieżelazo.Kopię 10-15cm ziemi, sprawdzam sondą ponownie i sygnał... ginie.Sprawdzam pinpointem i... po chwili wykopuję żelazny śmieć.Czy to normalne żeby dyskryminacja i interpretacja przedmiotu działały dopiero po jego częściowym odsłonięciu?Dlaczego przy tak wysoko ustawionej dyskryminacji nadal kopię 4 centymetrowe gwoździe? Druga sprawa to baterie.Każdorazowe wyłączenie wykrywacza i włączenie pokazuje znaczny skok poziomu naładowania baterii.Przykładowo po kilku godzinach chodzenia poziom spada do 14%, poczym kiedy wykrywacz wyłączę i włączę wzrasta do nawet 40%.To też chyba nie jest normalne?
fido Napisano 19 Lipiec 2014 Napisano 19 Lipiec 2014 Dostaję sygnały na plusie i o dźwiękach jak na nieżelazo.Kopię 10-15cm ziemi, sprawdzam sondą ponownie i sygnał... ginie.Sprawdzam pinpointem i... po chwili wykopuję żelazny śmieć.Czy to normalne żeby dyskryminacja i interpretacja przedmiotu działały dopiero po jego częściowym odsłonięciu?1. Tak tzw.aureolka.Dlaczego przy tak wysoko ustawionej dyskryminacji nadal kopię 4 centymetrowe gwoździe? 2.Przewodność metalu ,aureolka,tlenki wokół przedmiotu itd.3. Baterie samoładowanie" baterie odpoczęły normalne.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.