Skocz do zawartości
  • 0

pociski MINIE miejscówka

sqr

Pytanie

Napisano

Witam!
Mam pytanie o specyfikę miejscówki...
Znalazłem miejsce w którym pociski Minie można zbierać nie na sztuki, lecz na kilogramy, lecz nic innego co świadczyć może o potyczce powstańczej. Wszelkie źródła pisane nic nie mówią o walkach w tym rejonie, więc skąd w tym miejscu tyle pocisków ?? Obszar który przeszukałem to około 1,5 ha. Nic innego tam nie znalazłem z tego okresu, więc skąd tam tyle ołowiu ??

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!
Mam pytanie o specyfikę miejscówki...
Znalazłem miejsce w którym pociski Minie można zbierać nie na sztuki, lecz na kilogramy, lecz nic innego co świadczyć może o potyczce powstańczej. Wszelkie źródła pisane nic nie mówią o walkach w tym rejonie, więc skąd w tym miejscu tyle pocisków ?? Obszar który przeszukałem to około 1,5 ha. Nic innego tam nie znalazłem z tego okresu, więc skąd tam tyle ołowiu ??

Napisano
brałem pod uwagę i taką opcję ale pociski są rozrzucone na obszarze 400-500m. szerokości... więc trochę mnie to dziwi ;/
Napisano
Powstańcze potyczki rozgrywały się w miejscowościach odległych o około 5-10km od tej-największej miejscowości.
W okolicy tego miejsca był szpital dla rannych w czasie tych potyczek.
Teren przeszukany to kropla w morzu. W okolicy zapewne wyjdzie jeszcze masa ołowiu...
Napisano
sprawdziłem wszelkie źródła pisane jakie tylko zostały opublikowane... i nic na ten temat.
od blisko dwóch lat interesuję się tym tematem i żadnej konstruktywnej informacji...
Napisano
Szpital nie był atakowany, pociski wychodzą około 700m od budynku w którym był szpital.
Najbliższa potyczka powstańcza była około 7 km. od tego miejsca.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie