Witam Kolegów Przyznam się mam mały zgryz z tą blaszką ( blaszka wyszła w okolicach Zambrowa), trochę licznych znalazłem, w takim kształcie po raz pierwszy, nie jestem do końca przekonany czy to liczny, kształt przypomina liczne znaki pułków lejbgwardii,(blaszka dość cienka) jednak skrótu tego nie mogę znaleźć. Nr czyli rota nieliniowa (jeśli się mylę proszę mnie poprawić)i potem zagadki, bo niby 69 pułk był ale Riazanski i dalszy skrót nijak nie pasuje, tez to małe p mnie zastanawia no i dalsze Zb. Za sugestie byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Michał
Pytanie
michałł
Witam Kolegów
Przyznam się mam mały zgryz z tą blaszką ( blaszka wyszła w okolicach Zambrowa), trochę licznych znalazłem, w takim kształcie po raz pierwszy, nie jestem do końca przekonany czy to liczny, kształt przypomina liczne znaki pułków lejbgwardii,(blaszka dość cienka) jednak skrótu tego nie mogę znaleźć. Nr czyli rota nieliniowa (jeśli się mylę proszę mnie poprawić)i potem zagadki, bo niby 69 pułk był ale Riazanski i dalszy skrót nijak nie pasuje, tez to małe p mnie zastanawia no i dalsze Zb.
Za sugestie byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam
Michał
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.