woytas Napisano 2 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2014 Panowie krótka zagadka - W związku z tym, że nie mam hmmm ścisłego umysłu oczekuję błyskawicznej odpowiedzi :)Pewnego razu Franz wybrał się na targ aby sprzedać wygarbowane przez siebie skóry. Pierwszy kupiec kupił dwie skóry bobra, jedną skórę barana i jedną skórę lisa za 25 groszy. Drugi kupiec kupił dwie skóry barana, jedną skórę bobra i jedną skórę lisa za 21 groszy. Trzeci kupiec kupił trzy skóry lisa, jedną skórę bobra i jedną skórę barana za 20 groszy.Potrzebuję następujące odpowiedzi:a - cena jednej skóry bobrab - cena jednej skóry baranac - cena jednej skóry lisaBłędne odpowiedzi będą weryfikowane żółtymi kartkami więc bez jaj proszę :)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 22:38 02-01-2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 2 Styczeń 2014 Share Napisano 2 Styczeń 2014 Urzekają mnie ścisłe i krótkie regulaminy konkursów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 2 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2014 Po co utrudniać ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zagadank Napisano 2 Styczeń 2014 Share Napisano 2 Styczeń 2014 Późno bo po 2 zmianie jestem...Bobra 9 gr, barana 5 gr, lisa 2 gr.A teraz odbicie piłeczki:Podzielić (pociąć czyli każdy osobno a nie jeden w środku drugiego) kwadrat na 4 trójkąty, z których trzy są równoramienne, a 1 nierównoramienny." Czas operacyjny 3 dni, jak nie to samokrytyka - autowniosek o baton do imć któregokolwiek moda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 3 Styczeń 2014 Share Napisano 3 Styczeń 2014 Nie wiem czy dobrze.Z matematyki orłem nigdy nie byłem.Opisałem ramiona i podstawy tylko jako a i b jedynie w nierównoramiennym dałem przy dwóch ?".(rysunek poglądowy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 3 Styczeń 2014 Share Napisano 3 Styczeń 2014 wy chyba bab nie macie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zagadank Napisano 3 Styczeń 2014 Share Napisano 3 Styczeń 2014 Sonic 2 pifa po 2 zmianie to człowiek to człowieczek nawet modowi rękawice rzuca:-P. Swoją drogą geocaching" w Rybniku sie skończył a wąteczek żyje... Cowboy trafiłeś jak z roboty ściągnę to wrzucę 2gą wersję. Zagadka od chrześniaczki z gimnazjalnej ale co szkodzi łepetynę" pogimnastykować? Jak co dzień zagwozdki z geometrii i tolerancji, konstrukcyje wszelakie-zboczenie zawodowe;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zagadank Napisano 3 Styczeń 2014 Share Napisano 3 Styczeń 2014 wersja nr 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2014 Dzięki za podpowiedź - geocaching tak :>A co do wyzwania to nie wiem jak jeti poradzi sobie ze swoja karteczką :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.