Skocz do zawartości
  • 0

Łuska

maciu4

Pytanie

Napisano

witam prosze o ID łuski po prawej ta po lewej dla porównania to mauzer. Bici niestety słabo widoczne widać jedynie:V na 3, TE na 9. Kaliber ten sam co mauzer.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Producent
TE - Atelier de construction de Toulouse
http://www.municion.org/7_5x54/7_5x54.htm
To z V to dostawca mosiądzu, ale nie wiem czy nie było drugiej litery. Jeśli samo V to dostawcą mosiądzu będzie Société des Tréfileries et laminoirs de Biache-Saint Waast
Napisano
Jako że bicia słabo widoczne a producenta TE nie spotkałem nigdzie w połączeniu z dostawcą V, sugerowałbym że jest tam N - czyli - Etablissement Navarre, Evreux.
Napisano
Tak jak pisze Ave, to połączenie nie występowało (raczej, bo nigdy nie ma pewności, aż się coś znajdzie), stąd moje wątpliwości.
Jeśli jesteś pewien, że to samo V, to możliwe, że nie jest to TE, a TS - Atelier de construction de Tarbes, bo takie zestawienie na pewno występuje, a S i E mogą się mylić na zatartych denkach.
Napisano

witam prosze o ID łuski po prawej ta po lewej dla porównania to mauzer. Bici niestety słabo widoczne widać jedynie:V na 3, TE na 9. Kaliber ten sam co mauzer.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie