Skocz do zawartości
  • 0

Trójkąty na polu

tomal113

Pytanie

Napisano

Witam,

Na zdjęciach satelitarnych mojego pola widoczne są trójkąty równoramienne Czy ktoś wie co to może być? (nie są to okopy itp). W czasie wojny toczyły się tam ciężkie walki

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Na zdjęciach satelitarnych mojego pola widoczne są trójkąty równoramienne Czy ktoś wie co to może być? (nie są to okopy itp). W czasie wojny toczyły się tam ciężkie walki

Napisano
ślady uprawowe
trudno ocenić - orka, oprysk czy nawożenie

wynikają ze sposobu objeżdżania pola
linie skośne od skręcania ciągnikiem - i działania urządzenia uprawowego w momencie zmiany kierunku (czas - ilość chemii itp.)

czyli skraje pola - jeżdżone wzdłuż"
na środku" po prostokącie
Napisano
Trójkąty są idealne - mają te same boki - 60 metrów długości. Według mnie nie są to ślady upraw, zwłaszcza, że pole jest duże a trójkąty występują w jednym miejscu i są zwrócone wierzchołkami ku sobie. Odpowiedź odnośnie upraw mnie nie przekonuje
Napisano
Zastanawiająca jest symetria tych trójkątów.
Identyczne podstawy, identyczne boki.Przeciągając linie przez wierzchołki obu trójkątów poda ona idealnie na środek podstaw.
Chyba że precyzyjny traktorzysta, ale to też wykluczam.
Napisano
UFO.

A na poważnie, ciekawe. Orka czy nie. Będę śledził ten wątek z zainteresowaniem.

Podpowiedź. Jest kilka stron(geoportal, googlemaps, zumi), mają różne zdjęcia satelitarne. Jeśli trójkąty są na wszystkich - to nie orka. Sprawdź.
Napisano
http://us.123rf.com/400wm/400/400/vividus/vividus0908/vividus090800010/5425677-typowym-widoku-antenowe-zielonych-polach-i-hodowli-ontario-kanada.jpg .
Napisano
Ja raz widziałem też na satelicie okręgi a że miejsce było od wieków oblegane to myślałem że zlokalizowałem pozycje artylerii ,bądź obozowiska wojsk oblężniczych.Okazało się w realu że stoją tam słupy telefoniczne i rolnik je orze do o koła ,i po wszystkim.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie