darek033 Napisano 20 Listopad 2013 Autor Napisano 20 Listopad 2013 Witam serdecznie proszę o pomoc rzeczową w sprawie tej oto osłony..Jest to rzadsza wersja osłony wydechu od maski wz32.Czemu miała służyć i komu ..(po co gwizdek nawet pięknie działa).Pozdrawiam..
darek033 Napisano 20 Listopad 2013 Autor Napisano 20 Listopad 2013 Dzięki vis zawsze to więcej niż wiedziałem do tej pory..Ale nadal to tylko domysły kolegi polska z Twojego wątku..
didi Napisano 21 Listopad 2013 Napisano 21 Listopad 2013 Oficerski gwizdek maski p.gaz z gwizdkiem" na allegro jest podobny (trwająca aukcja). Służył do wydawania rozkazów podczas używania maski.
vis1939 Napisano 21 Listopad 2013 Napisano 21 Listopad 2013 Faktycznie podane źródło jest niewąsko wiarygodne:D
darek033 Napisano 22 Listopad 2013 Autor Napisano 22 Listopad 2013 Dziwne jest to iż w dokumentacji źródłowej nic nie znalazłem na wyposażeniu też nic nie znalazłem..Dlaczego oficerski?Jeżeli naprawdę służył do przekazywania rozkazów (komend) gwizdkiem dlaczego go nie dołączono do ekwipunku osobistego na dowódcy drużyny,plutonu,komp,?Ciekawy temat jak dla mnie.Czekam koledzy na pomoc .Może jakieś zdjęcia.Pozdrawiam
darek033 Napisano 20 Listopad 2013 Autor Napisano 20 Listopad 2013 Witam serdecznie proszę o pomoc rzeczową w sprawie tej oto osłony..Jest to rzadsza wersja osłony wydechu od maski wz32.Czemu miała służyć i komu ..(po co gwizdek nawet pięknie działa).Pozdrawiam..
Pytanie
darek033
Witam serdecznie proszę o pomoc rzeczową w sprawie tej oto osłony..Jest to rzadsza wersja osłony wydechu od maski wz32.Czemu miała służyć i komu ..(po co gwizdek nawet pięknie działa).Pozdrawiam..
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.