DOMILUD PL Napisano 19 Listopad 2013 Autor Napisano 19 Listopad 2013 Zbierałem po całym lasku na styku z polem. Jest tego znacznie więcej, ale zmrok zmusił mnie do odwrotu. Wszystko aluminium. Teren walk z 1945r. Wg literatury latało i spadało tu (rejon kiludziesięciu km2)prawie wszystko radzieckie i niemieckie.
DOMILUD PL Napisano 19 Listopad 2013 Autor Napisano 19 Listopad 2013 Zbierałem po całym lasku na styku z polem. Jest tego znacznie więcej, ale zmrok zmusił mnie do odwrotu. Wszystko aluminium. Teren walk z 1945r. Wg literatury latało i spadało tu (rejon kiludziesięciu km2)prawie wszystko radzieckie i niemieckie.
DOMILUD PL Napisano 19 Listopad 2013 Autor Napisano 19 Listopad 2013 Większe części poczyściłem. Spora część elementów charakterystycznie sygnowana. Może to coś pomoże.
DOMILUD PL Napisano 19 Listopad 2013 Autor Napisano 19 Listopad 2013 Wszystkie sygnatury w ombie". Ta literka K" traci cyrylicą. Ale może się mylę. W tym elemencie w środku były resztki sklejki drewnianej.
DOMILUD PL Napisano 19 Listopad 2013 Autor Napisano 19 Listopad 2013 te elementy znalazłem w trzech różnych miejscach, dwa z nich pasują idealnie, charakterystyczne sprężynowe zamknięcia, z drugiej strony jest śruba
DOMILUD PL Napisano 19 Listopad 2013 Autor Napisano 19 Listopad 2013 nawet takie okucia mają sygnatury
DOMILUD PL Napisano 19 Listopad 2013 Autor Napisano 19 Listopad 2013 i jeszcze coś takiego z mosiądzu (chyba)Będzie więcej elementów gdy tam wrócę w piątek, ale może już teraz uda się coś ustalić.
ERWIN Napisano 19 Listopad 2013 Napisano 19 Listopad 2013 Te paski mosiężne z ostatniego zdjęcia to resztki chłodnicy. Sprawdzałeś w książce Wilczyńskiego, czy nie ma czegoś o miejscu gdzie te części znalazłeś?
didi Napisano 19 Listopad 2013 Napisano 19 Listopad 2013 Jeśli to nie tajemnica to o jakiej książce jest mowa?
DOMILUD PL Napisano 19 Listopad 2013 Autor Napisano 19 Listopad 2013 A jak myślisz ERWIN :DAle tam autor podaje rejony z grubsza. Sam wilcz pochwalił się w wątku o Lubaniu fragmentem skrzydła od Jaka. Ale to nie ten rejon.
Pytanie
DOMILUD PL
Zbierałem po całym lasku na styku z polem. Jest tego znacznie więcej, ale zmrok zmusił mnie do odwrotu. Wszystko aluminium. Teren walk z 1945r. Wg literatury latało i spadało tu (rejon kiludziesięciu km2)prawie wszystko radzieckie i niemieckie.
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.