Nickiel Napisano 19 Listopad 2013 Autor Napisano 19 Listopad 2013 Witam Czas jakiś temu znalazłem część łańcucha ... buty i młotek kojarzą mi się z szewcem , czy był to jakiś łańcuch cechu szewców? Na fotce strzałkami zaznaczyłem dodatkowe kółeczka więc było tam coś jeszcze doczepione.Dzięki za pomoc.
Piastek Napisano 19 Listopad 2013 Napisano 19 Listopad 2013 może bardziej w stronę górników z tym kilofem ;)
krzysiek9559 Napisano 19 Listopad 2013 Napisano 19 Listopad 2013 Tak nie wygląda kilof górniczy, a młotek szewski do wbijania ćwieków, pierwsza wersja coś z cechu szewskiego to dobry kierunek,
torba5 Napisano 19 Listopad 2013 Napisano 19 Listopad 2013 Piasteka co z grubą (kopalnią) mogą mieć wspólnego takie butya takim młoteczkiem to by se hajer mógł w zębach podłubaćNickiel idzie dobrym tropem
Kriczer Napisano 19 Listopad 2013 Napisano 19 Listopad 2013 może to coś w rodzaju części od mini szyldu który to wisiał gdzieś w zakładzie tudzież innej ozdoby
Pytanie
Nickiel
Witam
Czas jakiś temu znalazłem część łańcucha ... buty i młotek kojarzą mi się z szewcem , czy był to jakiś łańcuch cechu szewców? Na fotce strzałkami zaznaczyłem dodatkowe kółeczka więc było tam coś jeszcze doczepione.
Dzięki za pomoc.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.